Sport

Medailles op NK Judo

Op het NK Judo voor junioren hebben de judoka's van Judo 53 graden Noord wederom een ontzettend sterke prestatie neergezet. Bij de judoka's -21 jaar wisten zij maar liefst 4 medailles te behalen.

In de klasse kwamen maar liefst 44 deelnemers uit geheel Nederland in actie. Juist in deze categorie wist Quinten van der Veen het goud te behalen. Na 4 fraaie overwinningen in de voorronden won hij in de finale van de sterke Jona Visser uit Amsterdam. Hiermee prolongeerde hij zijn titel van vorig jaar. Een topprestatie van deze 18-jarige judoka.

In de klasse -48 kilogram was er zilver voor Milou Hendriks. Milou die net hersteld was van een knieblessure behaalde fraai de finale. in de finale moest zij haar meerdere erkennen in Robin Hoekstra uit Nijmegen.

Eveneens zilver was er voor Sven van Oostrum. Hij wist in de klasse -100 kilogram met fraaie ippons de finale te behalen. Hierin was Joes Schell uit Limburg te sterk.

Daarnaast was er nog een fraaie bronzen medaille voor Kian Nami. Hij scoorde in de strijd om de derde plaats een schitterend punt.

Trainers Marcel Joling en Matteh Engels spreken over een erg goede prestatie van hun ploeg. Naast de 4 medailles waren er ook nog eens 4 judoka's die net naast het podium belandden. Met het NK -18 jaar van 2 weken geleden waar ook nog eens 7 medailles werden behaald kun je wel stellen dat wij als Oost-Groningse judoclub het ontzettend goed doen.