Aeolus komt matige 1e helft niet te boven

Foto Aeolus

De handbaldames van Aeolus speelden in de uitwedstrijd bij het Groninger V&S een ronduit matige 1e helft, hetgeen resulteerde in een 13-7 achterstand bij rust. De ploeg revancheerde zich daarvoor met een veel beter 2e bedrijf na de pauze, maar bleek uiteindelijk niet bij machte om het opgelopen verschil kleiner te maken.

Met name in de defensie hadden de gasten uit Wildervank hun zaken niet op orde. De thuisploeg wist te vaak op een simpele manier de cirkel vrij te spelen en zag kans om via 6-3 en 10-6 de rust te halen met een 13-7 voorsprong. Dat het ook aanvallend verre van optimaal verliep voor Aeolus had te maken met te statisch spel waarbij de vrijstaande cirkellopers te vaak over het hoofd werden gezien. Dat leidde tot geforceerd afronden met balverlies tot gevolg. Daarnaast werden ook nog eens 2 strafworpen niet verzilverd. Positief daarentegen was de rentree van keepster Anne Pater die na bijna een jaar lang blessureleed weer onder de lat stond. Dat bleef niet onopgemerkt want die hield met een aantal knappe reddingen haar ploeg nog enigzins op de been. Tevens was er de hernieuwde kennismaking met Chantal Kampijon, die na maandenlange afwezigheid weer bij de ploeg is aangesloten. Domper was echter het uitvallen in die 1e helft van hoekspeelster Laura Hofstede, zij moest afhaken na het oplopen van een enkelblessure.

Desondanks stond er na de rust een ander Aeolus binnen de lijnen. Defensief werd er een tandje bijgeschakeld en ook aanvallend deed de formatie uit Wildervank van zich spreken. De gasten bleken in staat om hun achterstand te verkleinen tot vier treffers (22-18), maar liepen in hun ijver om de druk nog verder op te voeren tegen teveel tijdstraffen aan. Zo mocht Elsa Brouwer na haar 3e tijdstraf het strijdtoneel verlaten en stond Aeolus tot 2x toe met 2 speelsters in ondertal. Dat brak het moreel bij de gasten echter geenzins. De Wildervanksters bleven tot de slotseconden werken voor een beter resultaat, daarbij gesteund door keepster Moniek Hadders die in de 2e helft Anne Pater was komen vervangen. Positieve ontwikkeling aan Aeolus zijde was ook dat vrijwel alle speelsters betrokken waren bij de gemaakte treffers. Desondanks eindigde het treffen voor de bezoekers in mineur. In de slotseconden werd de thuisploeg een strafworp toegekend en in haar poging om het schot te keren liep Hadders voor de 2e keer dit seizoen een kwetsuur op aan haar linkerknie. Voor Aeolus valt te hopen dat haar afwezigheid tot een minimum beperkt blijft. Dat V&S met 28-22 uiteindelijk de winst pakte was, gezien het totale wedstrijdbeeld, wel terecht.

Doelpunten Aeolus; Daniëlla Zuidema 9x, Elsa Brouwer 4x, Kimberley van der Laan 2x, Annelie Ruiters 2x, Hedy Oostenbrink 1x, Chantal Kampijon 1x, Laura Hofstede 1x, Kimberley Smits 1x, Danique de Groot 1x..