Nieuws

politie voorkomt confrontatie supporters

Aanhoudingen bij busstation Langeleegte

SUPPORTERS - De politie heeft vrijdag bij de wedstrijd BV Veendam tegen FC Emmen een confrontatie tussen beide supportersgroepen voorkomen. Wel werden meerdere aanhoudingen verricht. Een agent doet aangifte tegen een Veendam-supporter. De 17-jarige jongen uit Veendam gooide gericht een steen naar een agent.

Omstreeks 18.00 uur was het korte tijd onrustig bij het Museumplein. Circa twintig man van beide groepen gingen met elkaar op de vuist, maar agenten succesvol grepen in. Met behulp van een diensthond werden de twee groepen gescheiden. Een verdere confrontatie werd daarmee voorkomen.

Een persoon werd aangehouden, omdat hij niet voldeed aan een bevel of vordering. Bovendien verzette hij zich bij zijn aanhouding. Tijdens de wedstrijd bleef het rustig. Een man kreeg een stadionverbod, omdat hij een fakkel afstak in het stadion. Na de wedstrijd zorgen agenten met succes voor een scheiding tussen de supportersgroepen. Hierop konden de Emmenaren zonder problemen vertrekken.Aanhoudingen bij busstation Langeleegte

Wel werden vier Veendam-aanhangers in de leeftijd van 16 tot 22 jaar aangehouden. Een van hen gooide fietsen en hekken op de grond. Bovendien gooide hij gericht een steen naar een van de agenten. De agent werd licht geraakt, maar liep nagenoeg geen letsel op. De betreffende agent doet aangifte.

Twee van de vier verdachten gaven geen gehoor aan een bevel of vordering. Tenslotte werd de vierde verdachte aangehouden voor bedreiging richting agenten. De verdachte hield zich hinderlijk op, gaf geen gehoor aan het bevel of vordering om te vertrekken. Hij werd ingerekend en uitte vervolgens meerdere bedreigingen richting de agenten en verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Omdat de verdachte militair is, wordt hij overgedragen aan de KMAR. Alle verdachten zijn ingesloten.

De ouders van de minderjarige verdachten zijn in kennis gesteld.


Reactie Plaatsen Of Bekijken....