Nieuws

Testpanel proeft nieuwe warme maaltijden in VeenkadeProeverij1.jpg

Bewoners en revalidanten van woonzorg- en revalidatiecentrum Veenkade hebben maandag nieuwe warme maaltijden van Distrivers mogen proeven en beoordelen. Zorggroep Meander stapt over op deze nieuwe leverancier van eten en drinken. De proeverij werd georganiseerd om de overgang feestelijk te vieren.

Een testpanel, bestaande uit twee revalidanten en twee bewoners van Veenkade, kreeg drie warme maaltijden geserveerd: macaroni bolognaise, hutspot met een sucadelapje en een kippenbout (zonder bot) met aardappelrozetten en stoofpeertjes. De maaltijden werden door het testpanel geproefd en vervolgens voorzien van een cijfer. Een spannend moment voor diëtiste Brenda Schuiringa: “Eten is hier gewoon het belangrijkste moment van de dag. Als het eten goed is, zijn de bewoners ook tevreden. Of de bewoners het eten lekker gaan vinden? Ik hoop het!”

Proeverij3.jpg

‘Lekkere saus’
Het eerste gerecht dat wordt opgediend is de macaroni bolognaise. Daarna volgen de hutspot en de kip met stoofpeertjes. En dan mag het testpanel de maaltijden een cijfer geven. Maar voordat dat gebeurt gaan de bewoners eerst met elkaar in gesprek: “Ik vond de macaroni zo lekker, ik wil ‘m graag een acht gegeven. Die saus vond ik vooral zo lekker!” Ymi van Ginkel-Hoving revalideert in Veenkade en is erg enthousiast. Haar partner Gert van Ginkel zit ook in het testpanel en knikt instemmend toe. Ook haar buurvrouw Els Schrok – van der Velde vindt de macaroni super. Het testpanel voorziet de macaroni unaniem van een dikke 8.

Ook de hutspot en de kippenbouten krijgen mooie cijfers, variërend van zevens, achten en zelfs één negen. De bewoners zijn tevreden over de maaltijden. Tot opluchting van diëtiste Brenda Schuiringa. “Als bewoners goed eten, dan scheelt dat zoveel!” Daarnaast is een goede maaltijd ook erg belangrijk voor het herstel. Culinair adviseur Henk Storm van Distrivers: “Eiwitten en andere belangrijke bouwstoffen zorgen ervoor dat cliënten sneller herstellen. Het is dus erg belangrijk dat mensen de maaltijden lekker vinden, want dan eten ze en krijgen ze deze belangrijke bouwstoffen binnen. ”

Proeverij2.jpg

Waarom een nieuwe leverancier?
De overeenkomst met Distrivers geldt -naast Zorggroep Meander- ook voor onze collega-zorgorganisaties De Trans, Evean, Icare en GGZ Drenthe. Samen vormen we Espria. Vorig jaar hebben we in een zorgvuldige aanbestedingsprocedure gekeken welke leverancier het beste bij onze bewoners en cliënten past. In deze procedure kwam Distrivers als meest geschikte leverancier naar voren. Distrivers biedt voedingsconcepten op maat aan. Daarbij wordt ook gelet op voedselverspilling, maatschappelijk verantwoord ondernemen en bestelgemak voor medewerkers.