Overslaan en naar de inhoud gaan
Site Header

Het mysterie van de verdwenen bekers opgelost
boef opgepakt

Door op vrijdag, 19 januari, 2024 - 11:34

Politie 5.jpeg

Groot was de schrik op odab Westerschool in Wildervank toen afgelopen woensdag bleek dat een deel van de door leerlingen met sportwedstrijden gewonnen bekers bleek verdwenen. Gelukkig beschikt de school over beveiligingscamera’s. Daarop was te zien hoe een boef een groot aantal bekers in een zak stopte en ze meenam. In en rond de school werden gelijk posters met daarop afgebeeld de boef opgehangen in de hoop dat iemand iets gezien had. Ook werd het opsporingsbericht op social media gedeeld; helaas zonder resultaat. Dat we hier te maken hadden met wel een heel brutale boef bleek de volgende dag.

Politie 3.jpeg

Er waren alweer bekers verdwenen en de boef kon dus niet ver weg zijn. Voor het team en de kinderen van unit 1 (de groepen 1, 2 en 3) zat er maar 1 oplossing op: de politie bellen. Dat de politie deze diefstal zeer serieus nam bleek meteen. Binnen 10 minuten, nog voor de school begon, kwamen er een politieagent op een fiets, twee agenten in een politiebusje en twee agenten in een politieauto met zwaailichten het plein op rijden. Samen met de kinderen van unit 1 werd de jacht op de boef geopend. Deze klom op een onbewaakt moment uit het raam, sprong vervolgens over het hek en probeerde via de waterkant te vluchten. Hierbij had hij niet gerekend op de politie en hun ruim 70 aanwezige hulpagenten. De boef werd ingesloten, in de boeien geslagen en vervolgens met de politieauto afgevoerd. Hiermee kwam een einde aan het mysterie van de verdwenen bekers.

Brandweer 1.jpeg

De kinderen van unit 3 werken vanaf de kerstvakantie aan het thema ‘Ik kom je helpen’, dat gaat over hulpdiensten. Gelijk na de kerstvakantie stond er een brandweerauto bij het schoolplein en konden de kinderen de brandweerauto van binnen bekijken, konden ze vragen stelen aan de brandweermannen en mochten ze zelfs spuiten met de brandweerslang. Nu de politie er toch was, konden de kinderen ook mooi gelijk in een politiebusje kijken. In de klas hebben de politieagenten verteld over hun werk en konden de kinderen ook aan hen vragen stellen. Na het brandweerbezoek een tweede onvergetelijk moment voor de kinderen. En omdat ze de politie zo goed hadden geholpen om de boef te vangen kregen ze allemaal een pet met Hulpagent. Een school met meer dan 70 hulpagenten? We denken niet dat een boef daar ooit nog inbreekt.