RKC maatje te groot voor BV Veendam

Een verslag van Jacob Kuipers

VOETBAL - RKC Waalwijk heeft de ambities nogmaals onderstreept. De kersverse periodekampioen gaat slechts voor het kampioenschap en zette de woorden kracht bij met een 5-2 zege op BV Veendam.
RKC had slechts een kleine twintig minuten nodig om Veendam op een onoverkomelijke achterstand te zetten. Na een rode kaart voor keeper Barry Ditewig in de tweede minuut, schoot Robert Fuchs de openingstreffer vanaf de stip binnen. Luwamo Garcia en opnieuw Fuchs zorgden voor een geruststellende marge van drie doelpunten.

RKC moest even later met tien man verder, nadat Sawwas Exouzidis was weggestuurd. Maarten Woudenberg deed namens BV Veendam nog wat terug, maar Martijn Reuser zette de 4-1 ruststand op het bord. In het laatste kwartier van de wedstrijde voerden Erwin Buurmeijer en Kevin Vink de score op.

BV Veendam-speler Bryon Kiefer moest het vanuit de catacomben aanschouwen.
De invaller zag een kwartier na zijn komst de derde rode kaart van het duel.

RKC behield door de overwinning een voorsprong van vier punten op FC Den Bosch. De ploeg van Theo Bos vertrok met een 1-0 zege bij Stormvogels Telstar.