Handbalsters Aeolus laten duel tegen
HVE 2000 kantelen in 2e helft

Foto's Sylvia Germes Fotografie

De handbaldames uit Wildervank keken halverwege nog tegen een achterstand aan van vier treffers. Maar de ploeg zag kans om in het 2e bedrijf de regie van HVE 2000 over te nemen en zegevierde uiteindelijk met 21-19.

Daar zag het aanvankelijk echter niet naar uit. Na een wat aftastend begin van beide kanten stond het na tien minuen 3-3. Vanaf dat moment lag het initiatief duidelijk bij de gasten uit Erica. Aeolus wist de Drentse aanvalsdrang niet te beteugelen en stond na het 1e halfuur terecht op een 8-12 achterstand. De dekking speelde te passief en daar wist de formatie uit Erica wel raad mee. Daarnaast speelde het probleem dat men de cirkel maar niet in stelling wist te brengen door het vele balverlies in de passing. Verder was het aanvallend te statisch en te voorspelbaar, en dat bleek voor de bezoekers te simpel te verdedigen.

Maar na de rust kantelde het beeld binnen tien minuten. HVE bracht de tussenstand nog even op 8-13, maar trainer/coach René Zuidema stuurde zijn manschappen na de pauze het veld weer in met een andere verdedigingsvariant en liet de ploeg ook aanvallend een gewijzigd concept spelen. Dat begon na de 40e minuut zijn vruchten af te werpen. Aanvallend wist de ploeg vaker de vrijstaande speelster te vinden en onder aanvoering van het veelvuldig scorende kwartet Elsa Brouwer, Margo Beer, Danique de Groot en Daniëlla Zuidema kroop de Wildervankster formatie steeds naderbij. In de dekking wist Aeolus bovendien met een uitstekende wedstrijdmentaliteit de angel uit de Drentse aanval te halen en knokte voor wat het waard was. Dat alles miste zijn uitwerking niet, en zo kwam de thuisploeg in de 50e minuut bij 18-18 weer langszij. In de spannende slotfase bleef Aeolus in de dekking weinig tot geen ruimte weggeven en was in die periode zelf 3x succesvol in de afronding. Bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bernard Cheret werd duidelijk dat de promovendus uit Wildervank met 21-19 zijn eerste punten in de 1e klasse binnen had gehaald.

Doelpunten Aeolus; Daniëlla Zuidema 10x, Elsa Brouwer 4x, Margo Beer 3x, Danique de Groot 2x, Laura Hofstede en Zoë van Dijk ieder 1x.