Sport

Zwemmers de Brug Veendam trappen het seizoen goed afDe prijswinnende wedstrijdzwemmers van De Brug Veendam - 30-09-2023.jpg
Fotograaf Marinus Hol

De wedstrijdzwemmers van de Brug regio Veendam zijn het zwemseizoen erg goed begonnen. Hoewel het eigenlijk nog een wedstrijd was van het vorige seizoen, is hiermee het wedstrijdseizoen 2023-2024, voor zwemmers met een verstandelijke beperking, wel gestart. De wedstrijd in het zwembad van het Pagedal in Stadskanaal zou eigenlijk in februari van dit jaar gezwommen worden maar net voor het eerste fluitsignaal is toen de wedstrijd afgelast omdat het zwembad langzaam leegliep. Deze wedstrijd is zaterdag 30 september ingehaald en hiermee is ook gelijk het nieuwe seizoen van start gegaan.

Zwemwedstrijd De Brug in Stadskanaal.JPG

De estafetteploeg van Veendam begon erg sterk en won gelijk de 4 x 25 meter schoolslag. Goud en de beker! In de wedstrijden daarna werden ook weer hele goede zaken gedaan. Maar liefst 17 gouden plakken, 5 maal zilver en 2 maal een bronzen medaille. Een hele succesvolle start voor de 11 wedstrijdzwemmers van de Brug Veendam.

Damian Franzen in actie.JPG

Aan de zwemcompetitie van De Brug deden 8 verenigingen uit Noord Nederland mee en werd georganiseerd in het Optisport zwembad van het Pagedal in Stadskanaal door zwemvereniging DWS Stadskanaal.