Nieuws

De Veenstekers live
Inzamelingsactie voor Stichting Dierenlot_DSC6422.jpg

Tekst Hans van Noort [ hansvannoort@parkstadveendam.nl ] | Foto's Henk Gibus

Maar liefst 48 uur aaneengesloten zijn ze in de ether. De Veenstekers houden in het weekend 6 t/m 8 oktober een inzamelingasactie voor de Stichting Dierenlot. Van 6 oktober 18.00 uur tot 8 oktober 18.00 uur kun je een plaatje aanvragen tegen een vergoeding. De etherpiraten/zendamateurs draaien dan jouw verzoeknummer op de frequentie 98.00 Fm. Twee vliegen in één klap. Jij hoort je geliefde nummer op de radio én je steunt de Stichting Dierenlot. Kan het mooier? 

01.png

De Stichting Dierenlot trekt zich het lot aan van de dieren in de breedste zin van het woord en ondersteunt plaatselijke en regionale dierenorganisaties. Een korte onvolledige lijst van activiteiten: dierenopvang van zowel huis- als wilde dieren, zwerfhonden, dieren in nood, dierenambulance, aandacht voor de big five op de Veluwe (edelhert, ree, wild zwijn, vos en das), dierenbescherming, dierenmishandeling en het promoten van dierenwelzijn op bijvoorbeeld TV -SBS6 programma Beestengeluk.

_DSC6416.jpg

48 uur muziek uitzenden, daar heb je wel een vergunning voor nodig. Die hebben Steffen en zijn kameraden aangevraagd bij het RDI (Rijksdienst Digitale Infrastructuur). Zo’n vergunning kost maar liefst € 408,00. Een bedrag dat De Veenstekers liever hadden toegevoegd aan de actie waar ze voor in de weer zijn. Gelukkig zijn er al heel wat sponsoren die een bedrag hebben toegezegd. We noemen er enkele, zonder de andere tekort te doen:

Onderdelenhuis Veendam        
Hofman Groente en fruit
By Kielman                
Cafétaria Happy Days
Primera Hiemstra Veendam    
Wim Zijlema De Echte Bakker.

_DSC6409.jpg

“Ook onze T-shirts met opdruk zijn daar een onderdeel van. Projo reclame en belettering in Ommelanderwijk heeft daar voor gezorgd,” glimlacht Steffen Gremmer vol enthousiasme.
De mannen hebben al de nodige ervaring met acties. Tijdens de afgelopen jaarwisseling hebben ze plaatjes gedraaid voor Pink Ribbon (KWF kankerbestrijding). Ze hebben toen met hun actie € 521,00 opgehaald. Dit bedrag hebben ze persoonlijk overhandigd op het hoofdkwartier van het KWEF in Amsterdam. “Een prachtige belevenis. In de auto terug hebben ze de nieuwe actie bedacht voor de Stichting Dierenlot.” Met onze opgedane kennis moeten we dit bedrag zeker evenaren. 
De Stichting Dierenlot heeft ook toestemming gegeven voor de actie. 

_DSC6399.jpg

In hun sfeervolle studio is alles al in gereedheid gebracht voor de uitzending. Honderden CD’s en duizenden plaatjes liggen klaar om de aanvraag in te willigen. Steffen kent ze allemaal uit zijn hoofd. Van Nederlandstalig tot Duits, Engels, Italiaans en Spaans – en allerlei genres. Alles is mogelijk, alleen hebben we géén klassiek! En… hebben ze jouw plaatje niet, hetgeen schier onmogelijk is, dan draaien ze natuurlijk iets soortgelijks. 
Ook buiten is alles klaar. De zendmast van 25m hoog staat! Laat 6 oktober maar komen.
Als je een plaatje aan wil vragen kun je dat doen door te bellen 06- 49860466
Digitaal kan eveneens. “We hebben een link met de ING, zodat we gelijk kunnen zien dat er gestort is. Niet alleen particulieren kunnen onze actie steunen, ook bedrijven nodigen wij van harte uit om mee te doen.”

02.png

De mannen doen uiteraard nog meer dan alleen deze actie. Elke zondagochtend om 08.00 uur tot ’s middags 14.00 uur zijn ze te horen in de Vinylparade. Voor deze uitzendingen is géén vergunning vereist, het gaat “gewoon” digitaal. Kijk maar eens op de site: piratenhitsonline.nl of op piratenzenders.com

De positieve reacties komen vanuit heel het noorden tot Ameland aan toe.

Ook leuk om ’s zondagsochtends bij wakker te worden!

Wij wensen Steffen Gremmer, Martin Klokje FM en Jurrie Radio M40 heel veel succes toe met hun actie in het weekend van 6 t/m 8 oktober.


Fotoalbum: