Overslaan en naar de inhoud gaan

Start cursussen en spreekuren in Bibliotheek Veendam

Door op donderdag, 31 augustus, 2023 - 12:09

-biblionetgroningen-9.jpg

Vanaf dinsdag 5 september start de cursus Klik & Tik opnieuw in de Bibliotheek van Veendam. Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Heel handig, maar juist lastig als je hier weinig ervaring mee hebt. Met de cursus Klik & Tik leer je de eerste stappen van werken met computers en internet. De cursus wordt gegeven op dinsdagen tussen 09:30-12:00 uur. Aanmelden kan in de bibliotheek. 

Daarnaast starten ook de diverse spreekuren weer vanaf september.  
Wil je iets regelen via de computer en kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid? Of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid, elke dinsdag van 14:00-16:00 uur in de bibliotheek. 

Elke dinsdag tussen 10:00-11:00 uur is het Energieloket geopend met bespaartips van onze energiecoach 

Heb je vragen over je computer, e-reader, tablet of smartphone? Kom naar het digitaal spreekuur, elke woensdag va 14:00-16:00 uur. 

Buurtgezinnen is voor alle gezinnen met kinderen van alle leeftijden die om wat voor reden dan ook behoefte hebben aan steun bij de opvoeding. Buurtgezinnen koppelt gezinnen die steun kunnen gebruiken aan gezinnen in de buurt die steun willen geven. Elke woensdag van 14:00-15:00 uur zijn zij aanwezig voor een vragenuurtje in de bibliotheek. 

Elke donderdag van 10:00-12:00 uur is er een spreekuur met de Taalhuiscoördinator. Tijdens dit spreekuur kun je samen met de Taalhuiscoördinator bekijken wat je nodig hebt en wat bij je past. Dat kan bijvoorbeeld een oefenboek zijn of misschien een cursus. 

Humanitas helpt op maandagen tussen 10:30-12:30 uur bij vragen over het invullen van (digitale) formulieren of het aanvragen van toeslagen. Kom gerust langs. 

Deze hulp is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.