Nieuws

Grote Seizoensopening JBCJakob Bruggemacentrum.jpg

Het Jakob Bruggemacentrum (JBC) gaat vanaf 1 september weer open voor alle activiteiten. Om dit te vieren wordt een grote seizoensopening gehouden in het weekend van 1 september. Met diverse activiteiten voor jong en oud wil het centrum de inwoners van Veendam kennis laten maken met het JBC en laten zien welke activiteiten er zoal plaatsvinden. De activiteiten van dit weekend zijn allemaal gratis!
De afgelopen zomer is het JBC voor Summerfun een vertrouwde plek voor activiteiten geweest en een toevluchtsoord in tijden van regen en wind. Sommige van de openingsactiviteiten worden daarom georganiseerd in samenwerking met Summerfun.

2023-08-04 Speurtocht A52.jpg

Spannende speurtocht
Vrijdagmiddag 1 september trappen we af met een spannende speurtocht. De speurtocht gaat door een deel van het centrum van Veendam en duurt ongeveer 45-60 minuten. Onderweg moeten er opdrachten opgelost worden. Voor de winnaars is er een leuke prijs!
Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Summerfun Veendam. Deelname is GRATIS en de eerste speurders beginnen om 13:00 uur. Het is een Mini&Maxi Activiteit, dus voor kinderen én hun ouders! Je kunt je aanmelden via summerfun@debasisveendam.nl (VOL=VOL)
Summerfun stuurt je een bevestiging en de starttijd van jouw groepje. 
Bij heel slecht weer doen we de speurtocht virtueel in het Jakob Bruggemacentrum! 

2023-08-04 PubQuiz A5.jpg

PubQuiz
’s Avonds (ook op vrijdag 1 september) spelen we een PubQuiz, en deze keer is deelname helemaal GRATIS! Dus kom samen met je familie, vrienden, kennissen, collega’s of buurtjes je algemene kennis testen in een quiz met vragen op het gebied van geschiedenis, aardrijkskunde, muziek, sport, wetenschap en nog veel meer! Voor de winnaars is er natuurlijk een leuke prijs!
Een team bestaat uit maximaal 5 spelers. Je kunt je opgeven via jbc.veendam@gmail.com o.v.v. Je teamnaam en het aantal teamleden. 
Inschrijven is inmiddels al gestart en er zijn nog een paar plekken vrij, dus wacht niet te lang, want VOL=VOL . De quiz start om 20:00 uur. 

Prof. Propkop 
De volgende dag, zaterdagmiddag 2 september komt Professor Propkop op bezoek. Professor Propkop is een, zoals hij dat zelf noemt, professioneel probleemoplosser. Wanneer hij geen problemen op hoeft te lossen werkt hij in zijn laboratorium aan diverse experimenten die hij weer kan verwerken in één van zijn voorstellingen.
"Experimendabel" is een solovoorstelling van professor Propkop waarin hij aan de hand van experimenten vertelt wat hij heeft meegemaakt in zijn bizarre leven. Toch speelt Propkop deze voorstelling niet helemaal alleen. Doordat dit een interactieve voorstelling is heeft hij geregeld hulp nodig van het publiek. Want Propkop kan zichzelf wel heel slim vinden, maar stiekem is hij dat helemaal niet. Dit levert hilarische situaties op waardoor het publiek eigenlijk meer een onderdeel wordt van de voorstelling dan alleen maar toeschouwers. Uiteindelijk komt alles altijd toch weer goed en heeft het publiek gelachen, geholpen en wat geleerd! Deze voorstelling duurt rond de 45 minuten en zit vol experimenten, interactie en humor.
Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Summerfun Veendam. De voorstelling is GRATIS en begint om 14:00 uur. Het is een Mini&Maxi Activiteit, dus voor kinderen én hun ouders!
Voor deze activiteit moet je even kaarten reserveren. Dat kan via summerfun@debasisveendam.nl 
De kaart”verkoop” is inmiddels gestart en gaat best hard, dus wees er snel bij, want op=op.

2023-08-04 Karaoke A5.jpg

Karaoke
Altijd je zangtalent al wereldkundig willen maken? Ben jij het nachtegaaltje onder de douche? Laat het ons horen tijdens de eerste Karaokeavond in het Jakob Bruggemacentrum. En wel op zaterdagavond 2 september als onderdeel van het openingsweekend. We starten om 20:00 uur en de zaal gaat om 19:30 uur open. Deelname is GRATIS, het is een inloopavond, dus VOL=VOL ! 

Alloway (1080).jpg

Akoestisch optreden ALLOWAY 
Zondagmiddag 3 september treedt ALLOWAY op in het Jakob Bruggemacentrum (JBC). Vanaf 14:00 uur verzorgen zij een middag vol akoestische muziek. ALLOWAY is een zeskoppige formatie die sinds 2009 optreedt. Ze maken van elk optreden een feest. Niet alleen het aantal nummers is groot, maar ze spelen ook een zeer gevarieerd repertoire. Voor iedereen, van jong tot oud, bieden zij een middag vol entertainment gecombineerd met een wervelende show. 
Het optreden is GRATIS en de zaal gaat om 13:30 uur open. Let op: VOL=VOL! Omdat er best wel wat animo voor deze band is, is het verstandig een plekje te reserveren, zodat je niet voor een dichte deur staat…. Reserveren kan via een mail naar jbc.veendam@gmail.com of WhatsApp naar 06-38667186. Geef even door met hoeveel personen je wilt komen!

Al met al een gevarieerd programma voor jong en oud! De vrijwilligers van het Jakob Bruggemacentrum en Summerfun staan weer klaar om er een paar onvergetelijke dagen van te maken!