Nieuws

Einde Lichtjesroute VeendamIMG_0051_0.JPG

Lichtjesroute Veendam hoopt dat het in december blijft stralen in Veendam en Wildervank

Veendam is sinds de Coronaperiode, in de decembermaand, volop in het licht gezet. Veendammers en Wildervankers lieten hun lampjes volop brandden en de mooiste versieringen kwamen uit de kast. Of het nou een kaars, een streng met lampjes of pinguïn was, alles kwam voorbij. Saamhorigheid was en is volgens de organisatie, Bestaand uit, Tineke Alders, Ramona Rengers, Ingrid Rengers, Anneke Hoving en Leonie Prins nog steeds het motto.

Het doel was om samen met buurtgenoten het licht aan te steken en Veendam en Wildervank te laten stralen. Het lukt de organisatie echter niet meer om de Lichtjesroute in dezelfde vorm voort te zetten en hebben besloten te stoppen, maar ze vinden het wel mooi als december de maand van de lichtjes blijft.

In de Coronaperiode waren Tineke, Ramona en Ingrid vrijwel niet aan het werk, waardoor er veel tijd was om de Lichtjesroute in Veendam te organiseren. Een jaar later werden Anneke en Leonie toegevoegd aan de organisatie om de druk wat te verlichten. Het organiseren van de Leutje Lichtjesroute, het versieren van de tuin bij van Heijningen Bosch, werven van sponsoren, maken van de routes, prijswinnaars beoordelen, het organiseren van de prijsuitreiking is een aantal van de werkzaamheden en dat was een behoorlijke opgave voor de vijf enthousiaste dames.

Om Veendam toch te laten stralen, doet de organisatie een beroep op alle Veendammers en Wildervankers. Samen met uw buurt en/ wijkgenoten is het vast mogelijk om het in december weer gezellig te maken. En wie weet straalt Veendam dit jaar toch als nooit te voren.

Heeft interesse om de Lichtjesroute over te nemen? Mail dan naar: lichtjesrouteveendam@hotmail.com