Sport

Nederlands Team plaatst zich met Dinet Oosting voor WereldkampioenschapNederland tegen Cuba 2e2a8189-5b10-6ad3-71de-250ab770d252.jpg
Dinet Oosting viert met pitcher Eva Voortman en korte stop Britt Vonk de overwinning op Cuba | Foto: WBSC

De in Valencia(Spanje) gehouden voorronde van het wereldkampioenschap softbal is voor het Nederlandse team zeer succesvol verlopen. Aanvankelijk leek het die kant niet op te gaan. De eerste wedstrijden tegen Cuba en China gingen nipt verloren. (3-4 en 4-5). Maar op de derde dag van het evenement herstelde het Team Kingdom of the Netherlands zich. Nederland, met als vaste waarde, de in Veendam geboren, Dinet Oosting, zette de wedstrijd in haar eerste slagbeurt direct op scherp met een fantastische Homerun. Die 1-0 voorsprong bleef heel lang staan. Tot zelfs in de tweede helft van de zesde inning. Met loopsters op het tweede en derde honk, wist Laura Wissink met een basehit de dames binnen te slaan. Het was 3-0. Spanje kon nog één inning proberen de achterstand weg te werken. Dat deden ze bijna. Gelukkig voor het Nederlandse team wisten ze maar twee keer te scoren. Nederland had de eerste broodnodige overwinning te pakken: 3-2.In de tweede wedstrijd die dag liep Nederland over Zuid-Afrika heen(11-1).

Daarmee bezetten ze de gewenste vierde plek in de play-off. De eerste wedstrijd was een nagelbijter tegen weer Cuba. Nu echter liet Oranje zich niet de kaas van het brood eten. Ze namen een 2-0 voorsprong en sloten de wedstrijd af met een 2-1 overwinning. De kans om zich rechtstreeks te plaatsen voor het wereldkampioenschap in Italië bleef bestaan, maar dan moest er wel gewonnen worden van het sterke China. De start van Team Kingdom of the Netherlands was fenomenaal. Britt Vonk start met een honkslag in het rechtsveld. Brenda Beers komt op de honken door 4 wijd te halen. Loopsters op 1 en 2. Dinet Oosting geeft een verrassende sacrifice bunt waardoor beide dames opschuiven naar twee en drie. Maxim van Dalen heeft het even niet, maar Jessie van Aalst slaat met een triple beide dames binnen! 0-2! Aan die stand komt geen verandering meer. Mede door de goede pitching van Jessie van Aalst. Closer Lisa Hop sluit de partij winnend af. Nederland heeft het begeerde ticket naar het wereldkampioenschap!