Nieuws, Sport

Judoka Lars van Oostrum gehuldigd



347026526_642419377727954_5570277315136378227_n.jpg
Foto Peter Panneman

Judoka Lars van Oostrum (20) uit Wildervank wist 18 februari jongstleden het Nederlands kampioenschap in de leeftijdscategorie onder 21, -90 kilo in de wacht te slepen tijdens het NK in Dordrecht. Maandag 15 mei 2023 is Lars van Oostrum voor deze prestatie gehuldigd door burgemeester Berry Link in het gemeentehuis in Veendam.

Lars judoot al sinds zijn vijfde jaar bij Judoschool Veendam, nu Judo 53 graden Noord. Hij heeft in zijn judocarrière al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Hij is drie keer eerder Nederlands kampioen geweest in verschillende leeftijdscategorieën en wist een 3e plaats op het sterkst bezette toernooi in Europa (Bremer Masters) te behalen.

Het talent van de Wildervankster is ook bij de Judobond opgevallen. Hij mag vanaf komend seizoen fulltime meedraaien in het team NL programma op trainingscentrum Papendal. Lars combineert zijn topsport met de studie Econometrics and Operations Research aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De judoka uit Wildervank werd door burgemeester Link in het zonnetje gezet en kreeg een attentie uitgereikt : “Het is dan ook fantastisch om te zien dat we zo’n talentvolle sporter in onze gemeente hebben. Lars is een heel mooi uithangbord voor Judo 53 graden Noord in Veendam, maar ook voor de gemeente Veendam. Ik hoop dat hij een voorbeeld kan zijn voor andere jonge sporters. Hij heeft alles in huis om grote prestaties te leveren voor de toekomst en wens hem daarbij heel veel succes”.