Nieuws

Reunie Mulo-Mavo Wildervank



Mavo1_resize.jpg

Door Reuniecommissie Mavo Wildervank 

Onlangs kwamen we er achter dat het schoolgebouw van de Mulo-Mavo Wildervank dit jaar er 112 jaar staat. En dat het dit jaar 55 jaar is geleden dat de school de naam Mavo Wildervank ging voeren. Dus tijd dat er weer een reünie gaat plaatsvinden, net als in 1986,1997 en 2007. En nu kan het nog met oud-leraren erbij, want inmiddels zijn er al meer dan 30 jaar verstreken sinds de fusie met de Huishoudschool en LTS. En de meeste leraren genieten al van hun pensioen. Organisatorisch kregen we het in 2023 niet meer voor elkaar. 

Op 27 januari 2024 gaan we dit mooie jubileum alsnog vieren met een fantastisch feest in de Stainkroeg in Ommelanderwijk van 16 tot 24 uur voor alle oud-leerlingen, oud-leraren en overige personeelsleden, die op de Mavo Wildervank hebben gezeten of gewerkt

Hoe de feestavond er uit komt te zien, gaan we nog mee bezig. Er is plek voor 400 personen en vol=vol.
Hiervoor zoeken we ook nog mensen die willen helpen met de organisatie. Aanmelden kan op onderstaand email adres. Vermeld je naam adres, examenjaar en emailadres.

Ben je nu al enthousiast en heb je zin in een feestje volgend jaar, om je oude vrienden, klasgenoten en leerkrachten weer te zien. Herinneringen van de middelbare school ophalen, terugkijken naar sportdagen, schoolreizen en schoolfeesten.

Aanmelden kan al via onze emailadres: mulo.mavowildervankreunie2024@gmail.com

Op de plaats waar tot 1990 de Mavo in Wildervank gehuisvest was stond reeds in 1858 het eerste schoolgebouw. Het betrof hier in eerste instantie een zgn. Fransche school die reeds in 1855 was opgericht. In 1860 werd dit een M.U.L.O. In 1872 werd er een nieuwe school gebouwd die in 1911 werd vervangen door het gebouw dat we nu nog steeds op deze plek kunnen vinden. Als gevolg van de Mammoetwet in 1968 veranderde de naam in Mavo Wildervank. De school kende een gestage groei die uitbreidingen in 1952, beginjaren zestig, 1975, 1979 en 1982 noodzakelijk maakte. In 1990 vond er een fusie plaats met de LTS en Huishoudschool in Veendam waardoor de Mavo Wildervank opging in de nieuwe scholengemeenschap De Vaart in Veendam. En aan het begin van de 21e eeuw is de vaart opgegaan in Scholengemeenschap Winkler Prins.