52e Meteoor Masters badmintontoernooi
in Veendam groot succes

Zondagmiddag 14 mei om 18:00 waren na drie jaar en 341 wedstrijden de nieuwe kampioenen van het Meteoor Masters toernooi bekend. De laatste keer dat dit jaarlijkse toernooi door kon gaan voor de corona was in 2019. Gelukkig kwam er weer een grote groep sporters op het toernooi af wat al voor de 52ste keer georganiseerd werd. Maar liefst 194 spelers streden in 4 verschillende klassen, 20 onderdelen voor de eer en hun deel van het prijzengeld (in totaal ruim € 4000,-).

De hele zaterdag en de zondagochtend werden er wedstrijden gespeeld om te bepalen wie er in de finales zouden komen. In de hoogste (Master) klasse was weer top badminton te zien. Nadat in de halve finale Dennis Koppen (BV Almere) zijn oudere broer Jasper verslagen had mocht hij het in de finale opnemen tegen Timo Stoffelen (BV Almere). Spectaculaire rally’s maar Dennis bleek toch ook voor Timo te sterk (21-16/21-17). In het mannendubbel stond Dennis (samen met Alex Vlaar, ook van BV Almere) weer tegenover Timo Stoffelen (met Niels Veenstra van BC Amersfoort). Koppen & Vlaar wonnen deze dubbel met 21-15 en 21-13

Bij de dames in de Master klasse stond Alida Chen (BV Almere) in maar liefst drie finales; In het vrouwen-enkel speelde ze tegen Jamie Logt (GSBC Amor) een relatief eenvoudige finale (21-9/21-5). In het vrouwendubbel nam Alida het samen met Rosalie Teuben (BV Almere) op tegen Sophie Ching (GSBC Amor) en Inger Pothuizen (BC Iduna) die als sterkste koppel onderuit het schema de finale haalde door verassend van de 2e geplaatste te winnen. In de finale wel wat mooie acties maar het verschil was uiteindelijk te groot. Chen en Teuben wonnen met 21-11 en 21-13. In het gemengd-dubbel stonden de winnaressen van het damesdubbel tegenover elkaar. De gemengddubbel van Alex Vlaar en Rosalie Teuben tegen Jasper Koppen en Alida Chen werd een mooie partij en een waardige afsluiter van het toernooi waarbij Vlaar en Teuben als winnaars uit de bus kwamen (21-16/21-15).

Opvallend ook was de prestatie van Joyce Oord van BC GO. In zowel het vrouwendubbel 4 als de 6 wist ze de finale te bereiken. In de 4 waren de als eerste geplaatste Chantal en Lisanne Tiekstra (van BC GO) sterker (10-21/13-21). De finale van haar vrouwendubbel 6 was een hele zware wedstrijd – maar ook daar moest ze na drie games toch het onderspit delven, in dit geval tegen Chantal en Myrthe Stokkentre (van BAN uit Amersfoort).

Van SV Meteoor zelf vielen er twee leden in de prijzen. Marco Kruys werd 2e in de gemengd-dubbel 8. Jildau van Netten werd 1e in het vrouwendubbel 8 en 2e in het vrouwenenkel onderdeel in dezelfde klasse.

De verenigingsbeker voor de vereniging die over het gehele toernooi de meeste wedstrijden weet te winnen werd uitgereikt aan BV Almere. Studenten badmintonvereniging Amor uit Groningen kwam uiteindelijk nog dichtbij maar de overmacht vanuit de polder was net te groot. Het scheelde uiteindelijk 5 gewonnen wedstrijden. De derde plaats in het klassement was voor de 1.Frankfurter BC.

Een sportief en vlekkeloos verlopen toernooi zonder noemenswaardige blessures. De organisatie was blij te merken dat ze nog steeds succesvol zo’n groot evenement kunnen neerzetten en er voldoende deelnemers op af komen. Een mooie prestatie van de ongeveer 20 vrijwilligers van de Veendammer badmintonvereniging.