Overslaan en naar de inhoud gaan

17e Veendammer Turftocht op zondag 2 juli as

Door op zaterdag, 13 mei, 2023 - 08:16
Datum

 

Turftocht 2023 def.jpg

Wandelaars en fietsers uit Veendam en omstreken kunnen op zondag 2 juli as. eindelijk, na 3 jaren corona, weer meedoen met alweer de 17e Veendammer Turftocht. De start is traditiegetrouw bij La Vache in de Kerkstraat. Wandelaars starten vanaf 09.00 uur, de fietsers vanaf 10.00 uur.

Sinds 2004 heeft de organisatie van de Veendammer Turftocht (Ondernemersvereniging Veendam Centraal) een eer hoog te houden als het gaat om mooie fiets- en wandelroutes door de Veenkoloniën. Spil van de Turftocht is Veendam. Vanuit het centrum wordt gefietst of gewandeld naar plaatsen in de buurt. Maar andersom kan ook: de wandelaars worden vervoerd naar een plaats buiten Veendam en wandelen vervolgens terug. Wat het wordt, is elk jaar een verrassing voor de ruim 300 deelnemers en dat maakt de tocht zo leuk.

Dit jaar bestaat het sportieve aanbod uit twee fietstochten (45-55 km) en een wandeltocht (+/-20 km). De fietstocht van 45 km kan worden uitgebreid met een lus van zo’n 15 km voor de echte doortrappers of elektrische fietsen.

Deelname aan de Turftocht kost € 10,-. Voor dat bedrag krijgt u een duidelijk omschreven fiets- of wandelroute, koffie/thee met koek, een lunchpakket en een tegoedbon. Startbewijzen zijn verkrijgbaar bij Brasserie La Vache, Jac. Sulter Fietsen, Kars Potze mannenmode by Chris, Primera Hiemstra, Schott Schoenen, Valkema Sport en Wim Hofman Groente & Fruit in Veendam.

Kijk op www.veendammerturftocht.nl voor meer informatie.