Overslaan en naar de inhoud gaan

Wild Romance met Shpritsz-tour in Java Veendam

Door op woensdag, 10 mei, 2023 - 09:45
Datum
-

 

bandfoto.jpg

Wild Romance met Shpritsz-tour in Java Veendam

Enige optreden in Noord-Nederland

De legendarische band Wild Romance treedt zaterdag 27 mei op in Restaurant & Grand Café Java in Veendam. Dat gebeurt in het kader van de Shpritsz-tour. 

Zanger Jo de Roeck en zijn muzikanten waren zaterdag 26 november vorig jaar ook al van de partij op het muziekfestival 'Let the Sixties Roll' in Java. En maakten een verpletterende indruk. Wild Romance toert dit jaar door Nederland. Veendam is voorlopig (met Sneek, eind oktober) de enige plaats in Noord-Nederland waar deze rockband optreedt.

Foto Let the Sixties Roll 2022.jpg

De tour staat in het teken van de tweede elpee van Herman Brood and His Wild Romance: Shpritsz. Deze 45 jaar geleden (!) uitgebrachte plaat is nog steeds springlevend en populair. Wild Romance speelt dit album - het leverde Herman Brood een gouden plaat op - integraal, aangevuld met andere Brood nummers. 

Het legendarische Saturday Night, Dope Sucks, Doreen, Champagne (and Wine), Hit en de overige tien nummers van dit album klinken live nog net zoals ze in 1978 op de plaat werden gezet.  De band bestaat naast zanger Jo de Roeck uit de gitaristen Dany Lademacher en David Hollestelle, Otto Cooymans (toetsen), Gee Carlsberg (bass) en drummer Jan t ‘Hoen. 

Foto2 Let the Sixties Roll 2022.jpg

De zaal gaat zaterdag 27 mei open om 20.00 uur. Entreekaarten - voorverkoop 17,50 euro - zijn verkrijgbaar via de website www.ticketkantoor.nl. Aan de deur kost een kaartje 5 euro meer.