Overslaan en naar de inhoud gaan

De Vriendschapskring van Humanitas Veendam/Pekela’s zoekt nieuwe vrienden

Door op maandag, 8 mei, 2023 - 12:25

BBQ foto uitdelen 2012.JPG

De Vriendschapskring van Humanitas bestaat al meer dan 20 jaar! Dit is een groep volwassenen met een lichte verstandelijke beperking, die onder leiding van een aantal enthousiaste vrijwilligers, talrijke leuke activiteiten in hun vrije tijd organiseert. Deze bestaan uit spelletjes doen, knutselen, samen(uit)eten, naar een toneeluitvoering, bingo, zwemmen, een leuke film kijken, sinterklaas vieren, tuinen bezoeken zoals de Heemtuin, de Hortus Haren, een workshop schilderen, een stadswandeling en ga zo nog maar even door.

Buurthuis “Het Scheepskwartier” aan de Barkstraat 14 is veelal de plaats waar ze samenkomen. Via een eigen “krantje” worden de activiteiten onder de aandacht gebracht en kunnen ze zich opgeven/inschrijven. De bezigheden worden zoveel mogelijk door de Vriendschapskring zelf bedacht én georganiseerd, uiteraard met steun van de vrijwilligers.

Huifkartocht 2013_2.JPG

De leden wonen in de meeste gevallen zelfstandig of thuis bij hun ouders/verzorgers of in een woonvoorziening.

Nu hebben ze een luxe probleem. Een luxe probleem? Ja. En waaruit bestaat dat dan? Waar talloze organisaties kampen met een tekort aan vrijwilligers, is het probleem bij De Vriendschapskring juist andersom. Ze hebben een tekort aan leden. Voor de corona was er een wachtlijst en nu… heel jammer, want was is er mooier om deze mensen te zien stralen?

Vincent_namenlijst_voor_vertrek_2011.JPG
Coördinator Vincent

De vrijwilligers Gerja, Dia, Ineke, Rhea Sol en coördinator Vincent staan klaar om nieuwe leden met open armen te verwelkomen. Indien gewenst komt een van de vrijwilligers langs voor een kennismakingsgesprek.

Ken je iemand die daar wellicht iets voor voelt? Neem even contact op met Henk Jansen, secretaris van Humanitas. Je kunt hem bereiken op 06-13874104 of via de mail veendam@humanitas.nl
Ook kun je bellen met coördinator Vincent  06-57266909