Agenda

Bijzondere oorlogsvertelling met poppen in vanBeresteynDatum: 
zondag 7 mei 2023 15:00

 

Mei 7 De Witte Pomp - De Jas (Michael Potts) 1.jpg

Bijzondere oorlogsvertelling met poppen in vanBeresteyn

Wat kan een klein meisje uitrichten tijdens de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog? Heel veel! Zolang je maar over een grote verbeeldingskracht beschikt. De Jas is een voorstelling vol moed, hoop en grootse daden.

Tijdens de herfst van 1941 verliest het Joodse meisje Manasse haar opa. Hij wordt voor haar ogen doodgeschoten door een SS'er. Om hem te blijven herinneren besluit ze zijn jas aan te trekken. Maar wat voelt ze daar? Het is een pop van een prins! Als de pop tot leven komt, treedt Manasse in de voetsporen van haar opa: ze wordt een poppenspeler.
Manasse treedt op voor de weeskinderen in een ghetto van Warschau. Zo probeert ze hun leed tijdelijk te verwachten. Maar alles verandert als een SS'er eist dat ze ook voor de Duitsers komt spelen. Daar ontdekt het meisje dat verzet vele vormen kent.

De Jas is een poppen- en muziektheatervoorstelling van De Witte Pomp en het Noorse Nordland Visual Theatre. Het Nederlandse gezelschap maakt met haar poppenspel grote thema's toegankelijk voor een jong publiek.

Deze voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar.

Datum: Zondag 7 mei
Aanvang: 15:00 uur
Toegang: € 13,50  [ Kids/Volw ] Inclusief garderobe, koffie/thee en ranja

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de
​​​​​​​theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl