Nieuws

Stichting Sintcentrale Veendam is
Veendammer van het Jaar 20225.JPG

De organisatie Stichting Sintcentrale Veendam draagt vanaf nu de titel van “Veendammer van het Jaar 2022”. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Veendam is dit bekend gemaakt door Max Bentum (voorzitter van de jury) , en locoburgemeester Ans Grimbergen. De organisatie van de Sintcentrale Veendam, bestaande uit Brian van den End, Henk Folkringa en Marjan Ubels-Truin, is tijdens dit feestelijk moment in het zonnetje gezet. Het is de 15de keer dat deze titel is toegekend.

1.JPG

De jury bestond uit Max Bentum en de Veendammers van het Jaar 2021 Tineke Alders, Ramona Mulder-Rengers en Ingrid Rengers; namens de organisatie van de Lichtjesroute Veendam.

2.JPG

Sintcentrale Veendam 
Stichting Sintcentrale organiseert al jarenlang de intocht in de gemeente Veendam en omstreken, zoals in Appingedam. Al 20 jaar organiseert de Stichting Sintcentrale uit Veendam diverse sinterklaasevenementen. Intochten, sinterklaasfeesten op scholen en bedrijven en huisbezoekjes. Daarnaast hebben ze in de afgelopen jaren diverse projecten gestart en daarmee ook inkomsten gegenereerd. Deze inkomsten hebben ze vervolgens gedoneerd aan diverse goede doelen.

3.JPG

Niet alleen binnen Veendam wordt deze Sinterklaasintocht gewaardeerd. Vanuit de hele provincie komen mensen de Sinterklaasintocht in Veendam bekijken. Zowel in de regionale media werd dit initiatief opgepikt, maar ook via social media wordt er veel aandacht aan besteed.

4.JPG

Lichtpuntje in een donkere periode
Ans Grimbergen: “Juist de combinatie van het organiseren van een belangrijk evenement in Veendam en het doneren van de opbrengsten aan een goed doel maakt de Stichting Sintcentrale bijzonder. De stichting Sintcentrale is actief in de samenleving en komt met mooie initiatieven, om zo Veendam op de kaart te zetten. ”


Fotoalbum: