Regio

Doe mee en zaai akkerranden!
Deelnemers gezocht!! Akkerrand + eco sloot Veenkolonien (Laura).jpg

Dit jaar heeft Agrarische Natuurvereniging Oost Groningen (ANOG) ruimte en mogelijkheden voor nieuw agrarisch natuurbeheer op bouwland.  De akkerranden kunnen naast een watervoerende sloot met een breedte van 3 of 4 meter breed worden ingezaaid. Bij voorkeur worden deze randen gezaaid naast een akkerbouwgewas zoals aardappels, bieten of graan. Belangrijk daarbij is dat je al voldoet aan de 4% niet productieve landbouwgrond eis van het GLB (GLMC8). De akkerranden kunnen niet worden ingezet als ruimte om de 4% niet productief areaal (NPA) in te vullen.

Sinds 2011 is ANOG aan de slag met akkerranden langs sloten. Deze randen zien er niet alleen mooi uit, maar dienen een belangrijk doel. Op de bloeiende bloemen en kruiden komen allerlei nuttige insecten af zoals lieveheersbeestjes, gaasvliegen, kevers en zweefvliegen. Allemaal insecten die heel belangrijk zijn voor de landbouw bij de natuurlijke plaagbestrijding.

Heb je interesse voor deelname? Kijk dan op onze website ANOG.nl voor meer informatie of neem contact op met Heleen Strockmeijer per mail via hstrockmeijer@anog.nl of telefonisch via 06 48255748. Let op! Het budget is beperkt en VOL=VOL.