Nieuws, Regio

Veendammer mogelijk verdachte bij zaak rondom zorgboerderij in Weddegavel-568417_1920.jpg
Foto Mdesigns

Door Peter Panneman

In de zaak rond de zorgboerderij Aurora Borealis in Wedde is mogelijk ook een 35-jarige Veendammer bij betrokken. De verdachte werkte op de dagbesteding en deed de begeleiding in de tuin van de cliënten vanaf 2019 tot eind vorig jaar. Er zijn in totaal een zestal verdachte aangehouden die zich voor de rechter moeten verantwoorden. Lichamelijke en geestelijke mishandeling van cliënten was eerder regel dan uitzondering op zorgboerderij.

De 35-jarige Veendammer kwam in februari dit jaar ook al in het nieuws voor ontucht met zijn 11-jarige dochter en werd veroordeeld tot 20 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. De man zei te vermoeden dat hij aan de seksuele slaapstoornis sexsomnia lijdt. Daardoor had de man, die hierop niet is onderzocht, geen weet van eventuele seksuele handelingen, beweerde hij. De rechter weigerde hierin mee te gaan.

De Veendammer en de moeder van het kind waren uit elkaar en het meisje sliep in oktober 2021 bij de man in bed. Het meisje verliet de volgende ochtend overstuur de woning. De man had toen geen idee waarom, zei hij tegen de rechter. Het kind was naar haar moeder gegaan, die de Veendammer vervolgens betichtte van ontucht. Het meisje was erg overstuur en bang om haar vader weer tegen te komen.