Nieuws, Regio

CDA-ers Oost Groningen naar Europees Parlement Straatsburg



IMG-20230419-WA0015 groepsfoto.jpg

Vorige week heeft een groep met 40 CDA leden en supporters van de afdelingen Stadskanaal, Veendam en Oldambt een bezoek aan het Europees Parlement in Straatsburg gebracht. Zij werden daar ontvangen door Esther de Lange, fractievoorzitter van het CDA en vice-voorzitter van de EVP-fractie waar het CDA in Europa toebehoort.

Na een grondige paspoort- en veiligheidscontrole de eerste indrukken van het  imposante centrale plein van het Parlement. Hierna een korte tour door het gebouw een hartelijk welkom door Esther. Ze hield een enthousiast betoog over behaalde resultaten met betrekking tot CO2 reductie  en energietransitie. Ook kwamen de onderwerpen Green Deal en Stikstof voorbij. In relatie tot die energietransitie kwamen uit de groep, als Groningers zijnde, natuurlijk de nodige vragen over de aardbevingsproblematiek in onze provincie.

Vervolgens de vergadering in de plenaire zaal bijgewoond en een bezoek aan het Parlementarium. Een groepsfoto met Esther mocht niet ontbreken. Na een goed verzorgde lunch weer in de bus, nu richting  Rüdesheim am Rhein voor een  overnachting. Donderdagavond na vele kilometers en bezienswaardigheden, goede gesprekken en onderling plezier arriveerde de groep voldaan  weer in Veendam, Stadskanaal en Winschoten.