Nieuws

Zes nieuwe elektrische auto’s voor gemeente Veendam342529359_243681494827684_1592568445486339558_n.jpg
Foto gemeente Veendam.

Op woensdagmiddag werden de sleutels van 6 gloednieuwe elektrische auto's officieel overhandigd aan de enkele medewerkers van de gemeente Veendam. De auto's zijn aangeschaft met als doel voornamelijk korte afstanden binnen de gemeente af te leggen. De gemeente heeft specifiek gekeken naar duurzame opties en heeft ervoor gekozen om lokaal in te kopen bij het Veendamse bedrijf ADG Groep. De gemeente ziet het als haar taak om een kartrekkers rol te vervullen in het verduurzamen van het wagenpark. Met de aanschaf van deze elektrische auto's heeft de gemeente een stap gezet in de goede richting.

Wethouder Bert Wierenga: “De aankoop van elektrische auto’s past in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Veendam. Bij vervanging wordt altijd gekeken naar de meest voor de hand liggende optie. Sommige voertuigen zoals vrachtauto’s en tractoren kunnen nog niet (volledig) elektrisch rijden. Daarom gebruiken we voor die voertuigen duurzame HVO100.” HVO-brandstof is een duurzame, hernieuwbare brandstof die wordt geproduceerd uit plantaardige oliën en vetten en kan gebruikt worden als vervanging voor fossiele diesel in dieselmotoren. Het vermindert de uitstoot van broeikasgassen en is daarom een duurzaam alternatief voor fossiele diesel.

Van de 6 elektrische auto's zijn er twee voor de gemeentewerf: één auto is voor de opzichter, de andere is flexibel inzetbaar. Daarnaast zijn er drie auto's voor het gemeentekantoor en één voor het sportbedrijf.