Nieuws

Henk Dijkman (89) en Willie Schreiber (88)
85 jaar vrienden voor het leven341512948_242949751444558_8763779472034175111_n.jpg

Door Peter Panneman

Het is 26 april 1938 als Henk Dijkman (89) en Willie Schreiber (88) aan de rand van het Wieksterdaip ter hoogte van het `Klain draaigie’ elkaar als peuters recht in de ogen aankijken. Geen van beide kon toen bedenken dat het een begin was van een zeer hechte levenslange vriendschap.

Ze gingen beide naar de Wiekster kleuterschool van juffrouw Roeper en toen naar de schuin tegenover gelegen lagere Wiekster school van meester Westerhof. Waar ze beide algauw bekend stonden om hun vele kattenkwaad. Vervolgens ging Henk naar de Ulo en Willie naar de LTS in Veendam.

Daarna volgde een periode van uitgaan en verkering zoeken, ook dat deden de vrienden gezamenlijk tijdens het zeer bekende `Rondje Kerkstraat’ en al vrij snel hadden ze een oogje op een tweetal leuke meiden die beide woonachtig waren op de Langeleegte. Henk kreeg verkering met Coba Kiewiet en Willie met Jopy Funk.

En ondanks dat beide kameraden ook voor een periode naar de stad Groningen verhuisden met hun gezin, bleven ze regelmatig contact houden en verloor het tweetal elkaar niet uit het oog. Regelmatig komen ze bij elkaar over de vloer en gaan de beide echtgenotes regelmatig naar de filmclub, of gezamenlijk een gezellig avondje uit.

Ook het 85-jarig bestaan van de vriendschap op 26 april a.s. zal worden gevierd met een dagje uit met na afloop een etentje. Het geheim van een levenslange vriendschap? Open en eerlijk naar elkaar toe en elkaar met respect behandelen. En dan komt het allemaal goed aldus Henk Dijkman die inmiddels alweer 20 jaar op de Ommelanderwijk woonachtig is en besluit met `Onze vriendschap is nog lang niet gedaan, en blijft na 85 jaar nog altijd bestaan’. En zo is het precies, aldus Willie Schreiber.