Summerfun

Summerfun Zwerfboeken4Daagse 2023



Zwerfboeken4Daagse overzicht 2023b.jpg

Tijdens de meivakantie op 1, 2, 3 en 4 mei is het weer tijd voor de jaarlijks terugkerende Zwerfboeken4Daagse van Summerfun!

Kinderzwerfboeken (initiatief van Stichting Kinderhulp) zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein of in een KinderzwerfboekStation bv. die van Summerfun aan het Jan Salwaplein 3.  

Summerfun start de 4Daagse met 2 dagen Boekietour. Summerfun tourt dan door Veendam en Wildervank met kinderzwerfboeken en boekenleggerknutsels.

Summerfun bezoekt dit jaar in 2 dagen maar liefst 4 locaties. Op maandag 1 mei tussen 10.30 en 12.00 uur vind je Summerfun bij ’t Hoeske in Borgerswold, naast de Kinderboerderij. ’s Middags kan je terecht tussen 14.00 en 15.40 uur bij Dorpshuis de Molenwiek in Ommelanderwijk.
Op dinsdag 2 mei gaat Summerfun eerst naar Wildervank. Tussen 10.30 en 12.00 uur zijn zij te vinden bij Dorpshuis Bijleveld. Zij sluiten de Boekietour af tussen 14.00 en 15.30 uur bij MFC de Meridiaan in Veendam Noord.
Kom langs bij 1 van de locaties en zoek een mooi boek uit om te lezen en een leuke boekenleggerknutsel om thuis te maken!
Summerfun trakteert de kinderen op ranja. De volwassenen die met de (klein)kinderen meekomen krijgen een kop koffie/thee.

Op woensdag 3 mei van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Summerfun een kind&ouder Boekiebingo met mooie lees- en tekenprijzen.

Summerfun houdt de Boekiebingo in het Jakob Bruggemacentrum aan de Jakob Bruggemalaan 118.

De bingo kost € 2.50 p.p. Dit is inclusief een aantal rondes bingo, een kopje koffie/thee voor de ouder en ranja voor de kinderen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: summerfun@debasisveendam.nl Summerfun stuurt een bevestiging met meer info.

Op donderdag 4 mei wordt de 4Daagse afgesloten met de Boekiezoekie. Summerfun verstopt tussen 10.00 en 17.00 uur spiksplinternieuwe boeken, overal in Veendam en Wildervank. Boeken die we gekregen hebben van schrijvers en uitgevers. Zo zijn er o.a. boeken van Carry Slee, Jaques Vriens, Pieter Koolwijk, Bette Westera en boeken van uitgeverij Kluitman en de Fontein. Ze vinden deze activiteit zo bijzonder, dat ze graag een aantal boeken (aantal voorzien van een handtekening) hebben gestuurd. Aanwijzingen komen in de vorm van tips en vlogs via de facebookpagina Summerfun Veendam.