Overslaan en naar de inhoud gaan

Handbalsters Aeolus sluiten competitie af in stijl

Door op zondag, 16 april, 2023 - 21:34

DSC_7085.JPG

Voor de kampioensploeg uit Wildervank zit de succesvolle exercitie door de competitie erop. Aeolus kende in de eigen Wildervanckhal weinig moeite met laagvlieger Cirkeltijgers. Na een ruststand van 17-7 zegevierde de thuisploeg met 31-11.

DSC_7094.JPG

Aeolus, dat opnieuw aantrad met Anita Bult op doel, startte scherp en voortvarend. Binnen acht minuten gaf het scorebord al een tussenstand van 7-0. Vanaf daar zag de studentenploeg uit Groningen kans om wat beter in de wedstrijd te komen en zo stond het in de 20e minuut 11-3. Bij Aeolus wist men meerdere keren cirkelloopster Kimberley van der Laan in stelling te brengen. Daarnaast lieten Daniëlla Zuidema, Elsa Brouwer en Chantal Kampijon van zich spreken met hun aandeel in het aantal doelpunten. Cirkeltijgers beet af en toe nog wel van zich af, maar wist niet te voorkomen dat het halverwege al tegen een 17-7 achterstand aankeek. Daarmee was het pleit uiteraard al beslecht.

DSC_7097.JPG

De Oost-Groninger formatie zette in de 2e helft vooral in de dekking nog een tandje bij. De thuisformatie stond in dat 2e bedrijf nog maar 4 tegentreffers toe en was zelf aan de andere kant nog 14x succesvol in de afronding. Momenten van slordig balverlies werden in dat laatste half uur gecompenseerd met een aantal fraai uitgespeelde aanvalsopzetten. Daarin waren Laura Hofstede, Hedy Oostenbrink en Danique de Groot samen goed voor acht treffers.

DSC_7100.JPG

Bij 31-11 klonk het eindsignaal, waarna de ploeg zich op kon maken voor de kampioenstoer door Wildervank. Aansluitend werd er afscheid genomen van een drietal speelsters die meerdere jaren deel uitgemaakt hebben van de Aeolus damesploeg. Zo keren Chantal Kampijon, Anne Perdok en keepster Lisanne Zoethout het komend seizoen niet terug bij de Wildervankster formatie. Dat heeft op vrijdagavond 12 mei om 19:00 nog een bekerwedstrijd voor de boeg tegen SVWW. Een mooie graadmeter voor de promovendus want de ploeg uit Westerbork eindigde afgelopen seizoen in de middenmoot van de 1e klasse.

DSC_7122.JPG

scores Aeolus;
Daniëlla Zuidema 8x, Elsa Brouwer 6x, Kimberley van der Laan 5x, Chantal Kampijon 4x, Hedy Oostenbrink 3x, Laura Hofstede 3x, Danique de Groot 2x.