Nieuws

Blueprint viert 25 jarig jubileum_MG_5793.jpg

Vrijdag 21 april viert het roots radioprogramma Blueprint haar 25 jarig jubileum met een speciale avondeditie vanuit de grote zaal van theater vanBeresteyn. Gasten in deze speciale aflevering zijn blues/folk gitarist Bart Ryan uit Nashville, Sunken Lands, de nieuwe band van Edwin Jongedijk en de Marcel Scherpenzeel Band met een tribute to Rory Gallagher. Blueprint is vernoemd naar een albumtitel van mijn grote held, de Ierse bluesgitarist Rory Gallagher.

bart-ryan_wanna-be_0.jpg
Bart Ryan

De eerste aflevering van Blueprint werd in april 1998 uitgezonden via Radio Parkstad, nu RTV1, de omroep voor Veendam, Stadskanaal en Borger Odoorn. Behalve wekelijkse studioafleveringen maakt Thomas sinds 2004 ook afleveringen met publiek en live gasten. Mede op initiatief van de ‘grote’ muziekpromotor Bé Wever en Rob Janssen, eigenaar van Grand Café Janssen en Janssen startten deze live afleveringen in november 2004 vanuit dit befaamde Grand Café. Helaas werd het pand door brand verwoest en werden de sessies in 2008 voortgezet vanuit theater vanBeresteyn.

press-photo-Sunken-Lands-2-made-by-Daniel-de-Jong-scaled.jpg
Nieuwe band van Edwin Jongedij

Is het theater niet beschikbaar dan is Grand Café Java de vervangende locatie. Blueprint richt zich met name op de americana waar muziekstijlen zoals country, blues, soul en singersongwriters onder vallen. Het programma is wekelijks op zondag van 13.00 – 14.00 uur te beluisteren bij www.rtv1.nl  en tevens de hele week in een lange internetaflevering bij  rootsparadise.com

Marcel5.JPG
Marcel Scherpenzeel Band 

Aanvang van de avond is 19.30 uur en de entree bedraagt € 10,00

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de
theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl