Overslaan en naar de inhoud gaan

Bogdike Rock & Magic 5 mei

Door op zaterdag, 8 april, 2023 - 00:21

poster Rock & Magic 2023.jpg

Vol programma met muziek en sprookjes in hartje Veendam tijdens Bogdike’s Rock & Magic op bevrijdingsdag 5 mei

Het centrum van Veendam staat op vrijdag 5 mei bol van de activiteiten, georganiseerd door de stichting Bogdike.  Vanaf 13.00 uur lopen sprookjesfiguren rond in het centrum, er is straattheater, goochelaar Jan en acrobaat Jos Tipker zijn aanwezig evenals het ballonnenvrouwtje en er worden ijsjes uitgedeeld door Wijk en Buurtcentrum Centrum Veendam.

Het Veenlustplein wordt omgetoverd door de Kiwanis tot een Oud Hollands-spelletjesplein en op het Raadhuisplein, dat deze middag het MDT plein is, is van alles te beleven en te doen op gebied van muziek-, dans- en theater. Bogdike heeft een speurtocht uitgezet waar de kinderen en hun ouders aan mee kunnen doen.

Vanaf het podium op het Museumplein start om 14.00 uur de muziek met de band 4EverElvis uit Veendam. Na een flinke periode repeteren is deze band klaar om zich aan het publiek te presenteren. Om 15.30 treedt Edwin Jongedijk op met zijn nieuwe countryband Sunken Lands. Van 17.00 tot 19.00 uur is het podium gereserveerd voor bands van de Muziek-, Dans- en Theaterschool.

Om 19.30 uur begint Nick Bult’s Boogie & Bluesband met een swingende set muziek en als afsluiter van het festival is er vanaf ca. 21.00 uur een optreden van Erwin Java’s travel party ft Sean Webster.
Java maakte deel o.a. uit van Herman Brood’s Wild Romance en Cuby & the Blizzards. Special guest is de De uit de uit Sheffield afkomstige zanger/gitarist Sean Webster.

Het festival is gratis toegankelijk.