Nieuws

Opening nieuwe expositie ‘Lentesalon’ bij Kunst in HuisKIH Straakunst A5 final (1)_0.png

Vrijdag 31 maart om 16:00 is de opening van de gloednieuwe expositie ‘Lentesalon’ bij de galerie en kunstuitleen Kunst in Huis. Tijdens de Lentesalon bij Kunst in Huis presenteren vier noordelijke beeldend kunstenaars hun werk: Michel Velt, Roos Vink, Willy van der Duyn en Gerben Meinders. De Lentesalon beloofd een mooi contrast op te leveren met het fraaie neoclassicistische interieur van het historische pand van Heijningen Bosch.

Kijkje bij de kunstenaars
Michel Velt en Roos Vink maken samen grote muurschilderingen in de openbare ruimte. Bekend van zijn realistisch portretten en dierenfiguren op formaat flatgebouw, maakt Michel Velt voor deze gelegenheid werk op doek. De mysterieuze schilderijen van kunstenaar en illustrator Roos Vink zijn verstild maar expressief. Willy van der Duyn toont abstracte schilderijen waarin toeval en experiment een belangrijke rol spelen én ruimtelijke objecten die assemblages zijn van gevonden materialen.
In rijk gelaagde zeefdrukken speelt Gerben Meinders onder andere met de typografie en een directe beeldtaal zoals je die kunt tegenkomen op straatmuren. Al zijn producten zijn uniek en handgemaakt in zijn zeefdrukatelier in Oost Groningen.

Opening
De opening van de winterexpositie vindt plaats op vrijdag 31 maart van 16:00 tot 18:00 en zal worden geopend door Willy van der Duyn. De expositie loopt tot en met 27 mei 2023, iedereen is welkom! Kom langs bij Kunst in Huis, Beneden Oosterdiep 63 te Veendam.