Nieuws

GemeenteBelangen Veendam: Veendammers wensen uitleg
over regeling ‘Waardedaling compensatie’



waardedalingsregeling veendam.png

Op 22 juni 2022 heeft een informatiebijeenkomst plaatsgevonden in het Theaterzaal vanBeresteyn met als thema: Aardgaswinning uit het Groningenveld en de verschillende schaderegelingen die daarmee gepaard gaan. Op deze informatiebijeenkomst bleek nadrukkelijk dat er veel vragen onder inwoners leven inzake de regeling ‘Waardedaling compensatie’. De heer Kortmann, bestuursvoorzitter van het IMG, kon op deze avond geen goed antwoord geven waarom bepaalde gebieden wel of niet in aanmerking komen voor deze compensatie. De onderliggende wetenschappelijke methodiek is opgesteld door Atlas Research en is complex.

Volgens fractievoorzitter Robert de Jonge van GemeenteBelangen Veendam is op deze avond toegezegd Atlas Research uit te nodigen om uitleg te geven inzake de methodiek en dan specifiek de situatie in Veendam. Omdat tot op heden daar nog geen invulling aan is gegeven heeft de Jonge schriftelijke vragen gesteld aan de burgemeester. Uit het antwoord van de burgemeester B. Link blijkt dat hij dit niet als een toezegging heeft opgevat. De heer Link heeft echter recent nogmaals met de heer Kortmann over dit onderwerp gesproken en geeft nu aan bereid te zijn Atlas Research een toelichting van de methodiek te laten geven aan de raad.

De Jonge: ‘wij zijn blij met deze toezegging om de gemeenteraad hierover nader te informeren. Echter deze vraag komt van inwoners van de gemeente Veendam. Naast de raad dienen juist inwoners goed geïnformeerd worden. Wij zullen dat nog nader benadrukken!”

Achtergrondinformatie: