Nieuws

Burgers Veendam wachten al 3 maand op
Veendammer van het jaarVeendammer-van-het-jaar-2022.jpg

Waar alle gemeenten begin januari hun ‘Inwoner van het Jaar’ van het afgelopen jaar bekendmaken, blijft de gemeente Veendam dit keer wel heel erg achter. Het kan natuurlijk zo zijn dat er geen geschikte kandidaat tussen zit? Vreemd is het wel dat het muisstil is vanuit de gemeente. Het is bijna april!

Zoals bekend heeft het Veendammer college van burgemeester en wethouders in 2006 besloten om de Veendammer van het jaar in te stellen. Inwoners kunnen elkaar voordragen om voor deze titel in aanmerking te komen.

Op 4 december 2022 deed de gemeente Veendam de oproep aan haar burgers om voor 31 december aan te gegeven wie de titel Veendammer van jaar 2022 moet krijgen. Waarom de gemeente Veendam in de afgelopen maanden deze keuze niet heeft kunnen maken is onduidelijk. Je kunt je afvragen welke meerwaarde de titel Veendammer van het jaar 2022 nog heeft als dit allemaal zolang op zich laat wachten.

Bij navraag bij de gemeente Veendam laat een woordvoerder weten dat er zelfs nog geen datum bekend voor de bekendmaking is! Ook kan de woordvoerder niet vertellen in welke periode die er wel komt.

Kunnen we concluderen dat wanneer de burgers gevraagd wordt om binnen 28 dagen te reageren, waarom de gemeente Veendam in afgelopen 3 maanden niet tot een keuze kan komen! Daarbij kun je je ook afvragen of deze verkiezing van Veendammer van het jaar nog meerwaarde heeft als het al 3 maanden muisstil is.
Is het reëel dat burgers binnen 28 dagen moeten reageren en de gemeente maanden niets van zich laat horen.

De bekendmaking was van 2008 t/m 2014 altijd op 1 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Veendam, die werd gehouden in vanBeresteyn. In 2015 is de gemeente gestopt met de nieuwjaarsbijeenkomst en werd de Veendammer van het jaar bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst voor genodigden in het gemeentehuis. De bekendmaking was vanaf 2015 aan het begin van februari, met enkel een uitschieter naar begin maart.