Nieuws

Gemeente Veendam gaat graven ruimen



DSC03935.jpg

Volgende week ruimen graven begraafplaatsen Dalweg 36 en Buitenwoelhof

De gemeente Veendam gaat volgende week (vanaf 3 april) een aantal graven bovengronds ruimen. Bovengronds ruimen betekent het verwijderen van grafbedekking.

Het gaat om 18 graven op begraafplaats Dalweg 36 in Wildervank en 74 graven op begraafplaats Buitenwoelhof in Veendam. De grafrechten van deze graven zijn verlopen en er is geen belangstelling meer voor verlenging. Een overzicht van de betreffende graven is te vinden op het informatiebord bij de ingang van de begraafplaats.

De rechthebbenden van deze graven zijn per brief door de gemeente Veendam geïnformeerd over het verlopen van de grafrechten. Zijn er geen gegevens bekend, of heeft de rechthebbende aangegeven de rechten niet te willen verlengen? Dan is er een bordje geplaatst bij het graf. De bordjes hebben ruim een jaar bij de graven gestaan.

Op beide begraafplaatsen bestaat de mogelijkheid om een naamplaatje ter nagedachtenis aan de overledene te laten plaatsen, wanneer de grafbedekking van het graf is verwijderd. Een naamplaatje kan tegen het actuele tarief worden besteld bij de gemeente Veendam.

Heeft u vragen over de ruiming, stel deze dan aan de medewerker begraafplaatsbeheer. Te bereiken via 0598 652222.