Handbalsters Aeolus incasseren
1e nederlaag in de competitie

Foto Christoffer Borg Mattisson

Vooraf was al duidelijk dat de uitwedstrijd bij Unitas een zware dobber zou worden. Die verwachting kwam dan ook volledig uit. Na een ruststand van 9-10 eindigde het treffen in een terechte 20-18 overwinning voor de ploeg uit Rolde.

Dat beide formaties aan elkaar gewaagd waren, wordt ook duidelijk wanneer de tussenstanden in de 1e helft erbij gepakt worden. Zo stond het in de 10e minuut 4-4 en tien minuten later 7-9. Beide opponenten zagen geen kans om de tegenstander op een ruimere afstand te zetten dan twee treffers. Maar bij de gasten uit Wildervank kreeg men de dekking simpelweg niet op orde. Daarnaast mocht Aeolus zich bedanken bij keepster Anne Pater die met een aantal knappe reddingen haar ploeg op sommige momenten in de wedstrijd wist te houden. Aanvallend liep de koploper zich regelmatig vast in de fysieke dekking van Unitas. Dat de Wildervanksters daarnaast moeite hadden met de defensieve taken blijkt ook uit het aantal geïncasseerde tijdstraffen en de bijbehorende strafworpen. Desondanks zagen de bezoekers kans om met een minieme voorsprong het 1e bedrijf af te sluiten en zo stond het halverwege 9-10.

In de 2e helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Maar halverwege die helft waren een aantal uitgespeelde mogelijkheden niet aan Aeolus besteed. Unitas profiteerde in die fase direct en sloeg bij 18-15 een gaatje van drie doelpunten. Dat verschil kwamen de bezoekers in dit gelijkopgaande duel niet meer te boven. Ondanks de doelpunten van Hedy Oostenbrink, Elsa Brouwer en Chantal Kampijon wist de Drentse formatie Aeolus op twee treffers afstand te houden en met een, gezien het spelbeeld, terechte 20-18 overwinning beide punten binnen te slepen. Desondanks had dit 1e verlies geen schokkende gevolgen voor Aeolus omdat ook achtervolger Actief Paterwolde een thuisnederlaag leed. Omdat in het resterende programma alle achtervolgers elkaar nog tegen komen, en Aeolus met nog vier speelronden te gaan een voorsprong van zes punten koestert, lijkt het erop dat de ploeg een uitstekend seizoen kan gaan bekronen met een kampioenschap.