Nieuws

Burgemeester Veendam sluit pand
na ontdekken hennepkwekerij 



296097050_426479049525767_781001921608622283_n.jpg

De burgemeester van Veendam heeft een pand aan de Van Delftstraat in de gemeente gesloten voor negen maanden. In het pand is door de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met 473 planten ontdekt en ontruimd. 

Veiligheid
Burgemeester Berry Link heeft het pand gesloten door het Damoclesbeleid toe te passen. Het sluiten van een pand op grond van de Opiumwet en het Damoclesbeleid is een bestuursrechtelijke maatregel. De burgemeester kan hiermee een pand sluiten wanneer er sprake is van handel of productie van drugs of als er meer drugs worden aangetroffen dan de voorraad die voor eigen gebruik aanwezig mag zijn. 
De maatregel kan naast de strafrechtelijke procedure van de politie en het openbaar ministerie worden opgelegd. Burgemeester Berry Link: “Drugsproductie en/of drugshandel zorgen voor een aantasting van het woon- en leefklimaat en van de sociale en/of fysieke veiligheid van inwoners. Vooral in de nabije omgeving. Hennepplantages of handelshoeveelheden drugs hebben een aanzuigende werking op criminele activiteiten en kunnen leiden tot onveilige situaties, zoals brandgevaar, explosiegevaar, waterschade of geweldsincidenten. Door het sluiten van een pand voor een bepaalde tijd neemt de kans op herhaling van drugsproductie in panden en overlast af.” 

Wat kunt u doen? 
Heeft u het vermoeden dat er een hennepkwekerij of drugslab in een pand zit of woning zit? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl