Sport

Stormvogels start damestoerafdeling



racing-bike-598195_1920.jpg
Foto SnapwireSnaps

Afgelopen jaar is er bij een aantal dames binnen de Stormvogels, die tot dan toe altijd alleen hun routes reden op de racefiets, het idee ontstaan om samen te gaan fietsen.

Er werd al gauw geconstateerd dat er in de omgeving een toenemende behoefte is onder wielrennende dames om in groepsverband te kunnen fietsen. Om in deze behoefte te voorzien, is er besloten om een damestoergroep binnen de Stormvogels op te zetten. 

Vanaf komend wielerseizoen start Wielervereniging Stormvogels uit Veendam dan ook met een toerafdeling voor vrouwen. Deze afdeling is er op gericht om dames die het leuk vinden om te fietsen op de racefiets dit in groepsverband te kunnen doen.

De nadruk ligt vooral op het recreatieve karakter, dus zonder prestatiedrang maar wel met veel gezelligheid. Mochten er dames zijn die het fijn vinden om wat serieuzer te trainen en sneller te worden, is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij de al bestaande damesgroep die meer prestatiegericht traint.

Aanstaande zondag 2 april wordt er afgetrapt met De Toertocht van de Veenkoloniën.  ‘s Ochtends om 9 uur zal o.a. een groep dames vertrekken vanaf het wielerhome aan de Langeleegte voor een toertocht van 65 km. Dames uit de omgeving zijn van harte welkom om mee te fietsen. Vervolgens zal er vanaf dinsdag 4 april 2 keer per week gefietst worden op dinsdag- en donderdagavond vanaf 18:30 uur. Vertrek is het Wielerhome aan de Langeleegte.

In de winterperiode zal er een alternatief trainingsprogramma zijn in de vorm van spinning en core stability/circuittraining.

Ben je geinteresseerd en lijkt het je leuk om aan te sluiten, stuur dan een mail naar info@stormvogelsveendam.nl onder vermelding van damestoerafdeling. Heb je nog vragen, dan kun je bellen/appen met Linda Lamain (06 30877984).

Deze groep is gericht op de racefiets, maar mocht je interesse hebben om op de mountainbike in groepsverband te fietsen, neem vooral contact op. Dan zal er gekeken worden binnen de vereniging wat de mogelijkheden zijn voor het oprichten van een damesgroep MTB.