Agenda

Grote Kerk Veendam
Groot concert Leger des Heils-koor met brassband EladDatum: 
zaterdag 11 maart 2023 19:30

 

20151103_Grote_Kerk_Centrum_DSC_6401.JPG

Groot concert Leger des Heils-koor met brassband Elad

Op zaterdag 11 maart is er om 19.30 uur in de Grote Kerk, J.G.Pinksterstraat 5 te Veendam een groot concert door het nationale koor van het Leger des Heils, de Amsterdam Staff Songsters, in samenwerking met Chr. Brassband Elad uit Muntendam. De ca. 30 koorzangers komen uit heel Nederland en repeteren wekelijks in Almere. Eén weekend per maand trekt het koor erop uit voor concerten en diensten ergens in het land, ook op minder voor de hand liggende plekken als tehuizen, opvangcentra, gevangenissen etc.

Het Leger des Heils bekommert zich (met vaak eenvoudige, praktisch hulp) om mensen die steun, aandacht en warmte kunnen gebruiken. Velen zullen zich majoor Bosshardt (1913-2007) nog wel herinneren. Ze maakte een onuitwisbare indruk door iedereen te benaderen met liefde, eenvoud en humor. De boodschap die zij uitdroeg en die tot de kern van ál het werk van het Leger des Heils hoort, dat God ieder mens liefheeft, en dat wie in Hem gelooft het eeuwige leven ontvangt, brengt het koor via hun aanstekelijke muziek. Dirigent Roel van Kesteren is verantwoordelijk voor het repertoire dat loopt van klassiek tot gospel en meer, en voor de herkenbare sound.

Het koor vertrekt al op tijd richting het noorden, zodat ze ’s middags, rond
14.30 uur, in de openlucht ‘ergens in het centrum van Veendam’ al te horen zijn.

Al 150 jaar zijn brassbands (met koperblazers en slagwerk) hét geluid van de Leger des Heils muziek. Het Leger des Heils heeft een eigen landelijke brassband, jeugdbrassband, dansgroep, jongeren gospelkoor en worshipband, maar voor dit concert is samenwerking gezocht met Chr. Brassband Elad uit Muntendam, opgericht in 1923. Elad staat sinds een paar maanden onder leiding van Pieter Bosma en heeft een breed repertoire. Het orkest speelt al jaren op hoog niveau en is geknipt voor de begeleiding van de zang op deze avond.

De toegang is vrij, wel is er een collecte bij de uitgang.