Nieuws

Luca wint eerste editie Kahoot Kampioenschap



Luca wint Kahoot Kampioenschap.jpg

De 10-jarige Luca uit Veendam heeft 1 maart jl. de eerste editie van het Kahoot Kampioenschap gewonnen. Deze quizcompetitie voor kinderen werd georganiseerd door de Groningse bibliotheken.

Het Kahoot Kampioenschap is een initiatief van BiebLab, hét jeugdplatform van Biblionet Groningen. BiebLab organiseert online en in de bibliotheken programmering voor jeugd tussen de 9 en 16 jaar oud. Zo kunnen kinderen elke laatste woensdag van de maand via YouTube meedoen aan een Kahoot quiz. Maar wie is dé Kahoot Kamppioen van Groningen? Om daar achter te komen heeft BiebLab onlangs het Kahoot Kampioenschap uitgeroepen.

Kahoot Kampioenschap
In februari werden in 8 bibliotheken en op YouTube voorrondes gehouden van deze quizcompetitie. Kinderen tussen de 10 en 12 jaar oud speelden tegen elkaar een kennisquiz. De lokale winnaars gingen door naar de provinciale finale in Bibliotheek Veendam. Daar werd op woensdag 1 maart gespeeld om de gouden beker. Na 15 vragen bleek Luca uit Veendam de winnaar te zijn van de eerste editie van het Kahoot Kampioenschap. Zo wist hij onder andere uit welk land de tulp oorspronkelijk komt én dat Nederlanders de langste mensen van de wereld zijn.

Woensdag 29 maart
In 2024 gaan de Groningse bibliotheken door met het kampioenschap en wordt er een nieuwe editie georganiseerd. Wil je nu al de leukste quizzen spelen? Doe dan woensdag 29 maart om 15.00 uur mee met de Kahoot quiz tijdens BiebLab Live.