Agenda

Wervelende benefietavond voor aardbevingsslachtoffers



Datum: 
dinsdag 21 maart 2023 20:00

 

Maart 21 a.jpg

De Turkse gemeenschap steunt, in samenwerking met vanBeresteyn en de gemeente Veendam, de aardbevingsslachtoffers. De aandacht voor de getroffen mensen moet blijven, zeker na alle aandacht voor de grote hulpacties van de afgelopen weken. ‘De gevolgen blijven tientallen jaren en meerdere generaties merkbaar en voelbaar. We mogen het niet vergeten. Daarom wordt deze avond gezamenlijk georganiseerd. Muziek verbindt en verbroedert is dan ook het motto van deze benefietavond voor de slachtoffers van de grote aardbevingsramp in Turkije en Syrië, die op 21 maart plaatsvindt in vanBeresteyn.

Ersoy Demir, de Turks-Nederlandse zanger geboren in Hilversum, komt deze avond met zijn veelzijdige stem, Nederlandse smartlappen tot Turkse arabesk zingen. Ersoy heeft het genre NederTurks geïntroduceerd en met zijn vertalingen bouwt hij een brug tussen de culturen. Ersoy heeft een groot bereik en is geliefd bij veel mensen in en buiten Nederland. Zijn veelgebruikte slogan “muziek verbindt en verbroedert” maakt hij met recht waar.

Wia Buze.jpg

En niemand minder dan WIa Buze komt deze avond liedjes zingen. Wia is geboren op vrijdag 2 januari 1970 in Termunterzijl en opgegroeid in dit pittoreske vissersdorpje onder de rook van Delfzijl. Wia Buze beschikt over een gouden stem, waarmee ze alles kan zingen, van ballads tot licht klassiek. Ze trad op met diverse grote orkesten en zong met vele artiesten een duet. Bij de Special Olympics European Games in 2000 zong ze het openingslied, gecomponeerd door Bolland & Bolland. Ondanks haar successen is ze altijd zichzelf gebleven, ze is een vedette zonder sterallures.

Een kaartje kost € 15,- en de opbrengt komt geheel ten goede aan de slachtoffers van het natuurgeweld.

De loterij op deze avond wordt verzorgd door Henk de Haan, loten zijn verkrijgbaar op de avond zelf.

Datum: Dinsdag 21 maart
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 15,00

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de
theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl