Nieuws

Wijkvereniging Sorghvliet maakt doorstart331876109_1916984755330625_463492627723639558_n.jpg

Door Peter Panneman

De 56-jarige Wijkvereniging Sorghvliet gaat door. Dat weet het nieuw bestuur met als nieuwe voorzitter en penningmeester Monique van IJsselmuide te melden.

De activiteiten zullen worden gehouden in woonservicecentrum de Breehorn in de Veendammer woonwijk Sorghvliet. De eerste activiteit staat inmiddels voor 9 maart a.s. met een bingo gepland.

Sinds de sluiting van Wijkcentrum Dukdalf en daarna de corona was het een slapende vereniging geworden. Voor het bestuur toen aanleiding om definitief met de vereniging te stoppen. Penningmeester Monique van IJsselmuide dacht daar heel anders over en zette alles op alles om dit te voorkomen. “We zijn financieel gezien een gezonde vereniging en levensvatbaar in de wijk, waarmee we met een nieuw bestuur weer allerlei nieuwe activiteiten opstarten.

Leden moeten we nog weer opbouwen want het zijn geen echte leden het zijn donateurs ook dat gaan we weer oppakken, aldus IJsselmuide. De wijkvereniging staat bekend om zijn activiteiten zoals de Kinderdisco, jaarlijkse klaverjastoernooi, Sinterklaas intocht, en de kaart, sjoel, en bingo- avonden.