Regio

Op zoek naar variatie in je woning? Denk aan bamboe!



hd-wallpaper-2429954_1920.jpg
Foto Steve Buissinne

Bamboe is materiaal dat steeds populairder wordt voor gebruik rondom woningen. Bamboe is namelijk een veelzijdige optie voor het bouwen van meubels, stoffering, verlichting en meer. Daarnaast is bamboe erg milieuvriendelijk, waardoor het een steeds populairdere keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een eco-vriendelijke levensstijl. Zoals je merkt zijn er tal van voordelen aan het gebruik van bamboe in jouw woning. Ben jij nu benieuwd hoe je bamboe kunt gebruiken in jouw woning? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je namelijk meer over de mogelijkheden van bamboe in jouw woning! We zullen hierin zowel de mogelijkheden voor het gebruik van bamboe binnenshuis, als het gebruik van bamboe buitenshuis toelichten!

Gebruik van bamboe buitenshuis
Bamboe is een veelzijdig materiaal dat voor een scala aan verschillende toepassingen buitenshuis gebruikt kan worden. Het kan gebruikt worden voor het maken van tuin meubels, zoals tafels, stoelen, banken en andere items. Bamboe kan ook worden gebruikt voor het maken van een bamboe schutting of om begroeiing op een tuinpad te creëren. Het is een duurzame keuze die relatief eenvoudig te plaatsen is en in verschillende vormen kan worden gebruikt. Bamboe kan ook worden gebruikt om het bestaande landschap in de tuin te verfraaien door het te verdelen in verschillende secties. Bij het gebruik van bamboe buitenshuis dient men uiteraard wel rekening te houden met de weersomstandigheden en eventuele invloeden vanuit de natuur. Dit geldt echter voor de meeste natuurlijke materialen!

Gebruik van bamboe binnenshuis
Bamboe maakt een perfecte natuurlijke toevoeging aan uw interieur en kan worden gebruikt bij het maken van meubels, dekbedden, beddengoed, kunstwerken maar bijvoorbeeld ook als een bamboe rolgordijn. Bamboe is ook een zeer duurzame grondstof en is gemakkelijk te verwerken en te modelleren, waardoor het een ideaal materiaal is om meubels en accessoires mee te maken. Daarnaast is bamboe een goede isolator, waardoor het een uitstekende keuze is om binnenwanden en deuren mee te isoleren. Bovendien is het een milieuvriendelijke grondstof die in een aantal verschillende kleuren te verkrijgen is. De verschillende kleuren kunnen ervoor zorgen dat je deze gemakkelijk in ieder interieur kunt gebruiken. Zo zul je niet snel het excuus kunnen gebruiken dat het nieuwe bamboe interieur niet goed matcht met de rest van het interieur. Daarnaast staat de basiskleur van bamboe ook nog eens goed in bijna ieder interieur. Dit komt door de combinatie van de kleur en de natuurlijke uitstraling van het bamboe. Deze combinatie komt eigenlijk overal goed uit de verf.