Nieuws

Woning in een dag isolerenBBF_2941 e.jpg

De PvdA Groningen heeft samen met de afdeling Wildervank-Veendam  de actie “woning isoleren in een dag” uitgevoerd op 11 februari j.l. De PvdA wil dat het nieuwe provinciebestuur een speerpunt maakt van het isoleren en verbeteren van woningen in Groningen. De energiecrisis veroorzaakt juist in gezinnen met weinig inkomsten vaak grote problemen. 

De woning aan de Rensel 67 in Veendam werd in een dag volledig geïsoleerd en energiezuinig gemaakt, van label F naar A. Dit levert een maandelijkse besparing op van ruim 50 euro. 

BBF_2910 e.jpg

De Veendammer bedrijven Bouwbedrijf Gervas, Kuipers Bouwmaterialen en Smit Isolatie Groep, leverden materialen en voerden de werkzaamheden uit. Niet alleen leden van onze eigen afdeling waren aanwezig voor de nodige support, ook provinciale bestuurders en statenleden en landelijke kopstukken kwamen een kijkje nemen. 

We zijn blij dat de provinciale PvdA aandacht heeft voor slecht geïsoleerde woningen, waarin vaak mensen met een lager inkomen wonen. Als lokale afdeling zien wij dit ook in onze gemeente. We willen mensen in onze gemeente hierbij ondersteunen, bijvoorbeeld door de inzet van energiecoaches en door de weg naar subsidies te wijzen.

BBF_2978 e.jpg

Voor meer informatie kijk op  www.jouwbespaarcoach.com