Nieuws

De kunst van het kiezen van de juiste woonstijl



living-room-581073__340_resize.jpg

Er zijn veel verschillende stijlen waaruit je kunt kiezen als je voor een nieuwe woning kiest. Echter, het kan lastig zijn om de juiste woonstijl te kiezen die bij uw behoeften en stijl past. Om u te helpen bij het kiezen van de juiste stijl voor uw woning, geven we hier een overzicht van de meest voorkomende woonstijlen. 

Landelijke woonstijl
Het creëren van een landelijke woonstijl is een uitdaging. Het is belangrijk om een sfeer te creëren die past bij je persoonlijkheid en levensstijl. Om een landelijke woonstijl te creëren, is het belangrijk om de ruimte rustig en verfijnd te houden. Wees selectief met de kleuren en accessoires die je aan je ruimte toevoegt. Kies voor meubels met een klassiek en tijdloos design. Kies samen met kleuren die een intieme, rustgevende sfeer creëren. Verder is het belangrijk om natuurlijke materialen, zoals hout, riet, leer en wol te gebruiken. Combineer al deze elementen met zachte kussens, mooie kunstwerken en boeken om een warme en gezellige sfeer te creëren.

De Bohemian woonstijl
De Bohemian woonstijl is sinds 2022 ook weer helemaal hip. Voeg warme, kleurrijke elementen toe om een gezellige en comfortabele sfeer te creëren. Denk hierbij aan kussens en kleden, planten en bloemen, Een leuke fotolijst of een decoratief vloerkleed. Kies meubels met gebogen lijnen en verfraai ze met kleurrijke stoffen. Een bohemian stijl geeft je de kans om creatief te zijn in de vormgeving van je interieur, dus laat je fantasie de vrije loop. Verder kun je verschillende kleuren, materialen en stijlen mixen en matchen om een dynamisch en speelse uitstraling te creëren. Zo kun je ervoor zorgen dat je interieur een gezellige en unieke sfeer heeft.

Creëer een Vintage Woonstijl
Een vintage woonstijl is een stijlvolle manier om je huis of kamer een oude, klassieke, en charmante sfeer te geven. Er zijn veel manieren om een vintage stijl te creëeren, van het kiezen van de juiste kleuren, tot het kopen van antieke meubels en decoratie.

Kies de juiste kleuren
De meeste vintage looks maken gebruik van warmere kleuren, zoals wit, grijs, bordeaux of donkerblauw. Vermijd het gebruik van al te felle kleuren. Als je kiest voor meerdere kleuren, houd er dan rekening mee dat je warme tinten combineert, zoals geel en rood.

Koop antieke meubels en decoratie
Antieke meubels en decoratie geven je interieur een authentieke vintage look. Kies meubels gemaakt van hout, zoals een oude kast of tafel, of ga voor kleine decoratie-items zoals kandelaars, een klok of een oud bord. Als je geen antieke meubels kunt vinden, kun je ook kiezen voor de shabby-chic look: meubels die opnieuw geverfd of versierd zijn.

Voeg vintage accessoires toe
Vintage accessoires voegen het laatste tintje toe aan je vintage look. Koop oude accessoires zoals koperen lampen, oude plaatjes, oude boeken, een oud wekker, oud lijkende fotolijsten 70x100 of oude kandelaars. Je kunt ook accessoires toevoegen die een vintage uitstraling hebben zoals kussens met geborduurde patronen