Agenda

Informatieavond Odd Fellows
over bewegen en gezond ouder wordenDatum: 
donderdag 23 februari 2023 20:00

 

elderly-981400_1920.jpg
Foto Steve Buissinne

Op 23 februari organiseert de Odd Fellows om 20.00 uur een informatieavond. Deze avond zal plaatsvinden in het OddFellowshuis  aan de Nassaustraat 175 in Veendam.

Gezond ouder worden wie wil dat niet?  Het is van vele factoren afhankelijk. Helaas is het niet iedereen gegeven. Hebben wij daar zelf invloed op?

Daarover wordt deze avond gesproken door Mathieu de Greef, Hoogleraar van het RUG.

Alhoewel veroudering pas ervaren wordt als wij er last van krijgen, begint veroudering al op jonge leeftijd. Opvallend van veroudering is dat niet alle onderdelen in het menselijk lichaam in dezelfde snelheid verouderen en dat veroudering per mens aanzienlijk verschilt.

Onze levensverwachting neemt steeds verder toe. Het gevolg is dat we naarmate we ouder worden steeds meer worden uitgedaagd om onze fysieke  conditie en cognitie op peil te houden.

In de lezing wordt uitgelegd hoe veroudering werkt en welke gevolgen dat heeft op onze spiermassa, het brein,  onze weerstand en ons slaapwaakritme.

Bovendien wordt de invloed van bewegen op het (vertragen) van veroudering besproken.  Hierbij wordt duidelijk dat de werking van spieren samenhangt met die van organen het brein en andere fysiologische processen.

Bewegen is geen haarlemmerolie ook voeding, ontspanning sociale contacten en veerkracht (het kunnen omgaan met verandering en tegenslagen) spelen een belangrijke rol bij veroudering. Maar de nadruk in de presentatie ligt op de invloed van bewegen op gezonder ouder worden. En gelukkig kunnen we op heel veel manieren bewegen en die beweegactiviteiten kiezen die passen bij onze eigen levensstijl.

Odd Fellows is een meer dan 200 jaar bestaande internationale organisatie  van vrouwen en mannen die aandacht hebben voor elkaar en de medemens. Om de 14 dagen komen ze een avond bij elkaar voor verdieping en verbinding. Sociaal bewustzijn is waardevol.  In Veendam zijn twee mannen en twee damesloges gevestigd.

Deze bijeenkomst is gratis en is voor iedereen welkom. Aanmelding is voor 20 februari per E-mail: 82wildervanck@oddfellows.nl of jvdm@netvisit.nl'. De informatieavond wordt georganiseerd door de Adriaan Geerts Wildervanck loge, Veendam en omstreken.