Sport

Rhönrad SV Clias levert
drie Noord Nederlandse Kampioenen



RRnnk-tp-2.jpg

Zaterdag 21 januari in alle vroegte vertrokken zes Rhönrad leden van SV Clias naar Den Helder voor de Noord Nederlandse Kampioenschappen Rhönrad. De leden deden mee op verschillende niveaus en voor Mark Renkema en Lieke Kanninga was het hun debuut wedstrijd.

Mark Renkem wist zijn debuut op niveau 10 omzetten in een eerste plaats, een gouden medaille en dus het kampioenschap. Hij zette de concurrentie met 26,60 punten op een achterstand van 1,35 punten. Op niveau 8 pakte Tamia Reinard het goud met een prachtige score van 23,85 punten. Op de onderdelen rechtuit en spiralen behaalden Renkema en Reinard beide het eerste cijfer en op sprong het tweede cijfer. Amy Pinkster uitkomende in niveau 5 wist op alle onderdelen het eerste cijfer te behalen en leverde haar met 2,75 punten verschil met de nummer twee het kampioenschap en dus het goud op.

Jinte Keizer deed mee op niveau 7. Zij liet een hele mooie oefening zien tijdens het onderdeel spiralen. Hier wist zij het eerste cijfer te behalen met een verschil van maar liefst 1,35 punten. Voor alle drie de onderdelen samen wist ze 21,80 punten te scoren wat haar het brons oplverde. Clubgenoten Ilse van der Laan en Lieke Kanninga waren aan elkaar gewaagd op niveau 6. Dit leverde voor van der Laan een keurige vierde plaats op met een derde cijfer op het onderdeel rechtuit en het tweede cijfer op sprong. Debuterende Kanninga wist haar clubgenoot net voor te blijven en mocht het brons in ontvangst nemen met een mooie totaalscore van 22,15 punten.

Na een lange dag dat traditiegetrouw met een etentje werd afgesloten keerde de club tevreden huiswaarts.