Nieuws

Gemeente Veendam stelt nieuwe woonvisie op



Gemeentehuis_IMG-20160622-WA0002.jpg

De gemeente Veendam is gestart met het ontwikkelen van een nieuwe visie voor het wonen in de gemeente Veendam. Met de inbreng van bewoners en diverse partijen zoals vastgoedeigenaren, woningcorporaties en zorginstellingen, wordt er een actuele Woonvisie opgesteld.

Concrete oplossingen voor woonuitdagingen
In de vernieuwde woonvisie komt het beleid op het gebied voor wonen voor de komende jaren te staan. Met concrete oplossingen voor de uitdagingen waar we voor staan op de Veendamse woningmarkt. Thema’s die hierin bijvoorbeeld centraal staan zijn: waar moet wat worden gebouwd en voor wie, de bestaande woningvoorraad, leefbaarheid in wijken en dorpen en wonen met zorg. De nieuwe Woonvisie gaat gelden voor de periode 2023 – 2026.

Vragenlijst en Woonavond
Om tot een nieuwe Woonvisie te komen willen we met een interactief proces informatie ophalen van de inwoners en van partijen. Op dit moment staat een vragenlijst (www.veendam.nl/woonvisie) open. Met deze vragenlijst willen we meer te weten komen wat de mening van u als inwoner is over het wonen in de gemeente Veendam. Alle inwoners uit de gemeente Veendam kunnen deze vragenlijst invullen. Daarnaast organiseren we op dinsdag 31 januari van 19.00 – 21.00 (inloop vanaf 18.30 uur) een Woonavond in het VanBeresteyn Theater. Aanmelding hiervoor kan per mail: woonvisie@veendam.nl . Verder gaan we met diverse partners op het gebied van wonen, bijvoorbeeld vastgoedeigenaren, zorginstellingen en andere organisatie in gesprek om de behoeften vanuit hen op te halen.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de Woonvisie? Kijk dan op: www.veendam.nl/woonvisie. Heeft u nu al ideeën of tips voor de nieuwe Woonvisie? Mail dit naar woonvisie@veendam.nl.