Aeolus start 2023 met klinkende overwinning

DSC_6670.JPG

De handbalsters van Aeolus speelden in Stadskanaal tegen het thuis spelende Jahnll. Halverwege het duel werd al duidelijk dat de bezoekers uit Wildervank een maatje te groot waren voor de thuisploeg. Na een ruststand van 10-19, liet het scorebord een eindstand van 18-40 optekenen.

DSC_6675.JPG

De Wildervanksters namen vanaf het 1e fluitsignaal het intiatief en gaven dat in het verdere verloop van de wedstrijd niet meer uit handen. Zo stond het in de 10e minuut 1-4 waarbij opgetekend dient te worden dat de Stadskanaalster formatie nog even aan wist te haken tot de 20e minuut (5-11). Maar in de slotfase van de 1e helft nam Aeolus al een klein voorschot op een overwinning met grote cijfers. Een aantal slordigheden is de defensie van de gasten werden door Jahnll prima omgezet in treffers, maar het deerde de lijstaanvoerder nauwelijks.Met een aantal snelle omschakelingen waarbij Laura Hofstede een hoofdrol vervulde, en prima keeperswerk van Aeolus goalie Anne Pater, stond het halverwege al 10-19.

DSC_6671.JPG

Bij de Wildervankster formatie werd in de rust nog even extra gehamerd op de defensieve taken en dat miste zijn uitwerking niet. De thuisploeg speelde naar beste mogelijkheden maar was niet in staat om er in dat 2e bedrijf nog een echte wedstrijd van te maken. De Aeolus defensie stond binnen 20 minuten slechts 4 tegentreffers toe en was zelf in die periode 13x succesvol (14-32). Opbouwers en cirkel waren in die fase met grote regelmaat succesvol in de afronding. Dat bij Aeolus alle speelsters een aandeel hadden in de treffers stemde tot extra teveredenheid op de bank.

DSC_6673.JPG

In de eindfase van de wedstrijd persten de gasten uit Wildervank er nog een aantal snelle omschakelingen uit, ondanks het feit dat men met slechts 1 wisselspeelster aan het duel was begonnen. Daarmee werd er een eindstand van 18-40 bereikt omdat men ook bij Jahnll in dat stadium nog prima in staat bleek om er een drietal goed uitgevoerde omschakeling uit te gooien.

DSC_6674.JPG

Voor Aeolus staat er komende zondag een lastige tegenstander op het programma. HVA zal dan haar opwachting maken in de Wildervanckhal en dan zal de thuisploeg naar verwachting fors meer tegenstand te verwerken krijgen dan in dit duel.

scores Aeolus; Hedy Oostenbrink en Daniëlla Zuidema (10x), Elsa Brouwer en Laura Hofstede (5x), Kimberley van der Laan en Chantal Kampijon (4x),