Nieuws

Laatste nieuws aanleg ovonde en parkeerplaatsen3C4A7414.JPG

Door Bert Woltjes

De Sorghvlietlaan tussen de rotonde Aquaplein en de aansluiting met de R. H. van Deestweg in Veendam krijgt een nieuw gezicht. Wat momenteel nog lijkt op een zwem-en modderbad zal er in de toekomst geheel anders uitzien en zal het voor het toekomstige verkeer even wennen worden. Er worden diverse aanpassingen gedaan aan de weg en er wordt een ovonde (een ovale rotonde) aangelegd. Op deze manier wordt deze kant van het centrum in bereikbaarheid en kwaliteit verbeterd en krijgt het Boven-Westerdiep weer een aansluiting op de Sorghvlietlaan. Verder is het de bedoeling dat in de nabije toekomst er een appartementencomplex van 3 etages wordt gebouwd op het voormalige terrein van het oude busstation. 

3C4A7373.JPG

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. De eerste fase is gestart op maandag 7 november vorig jaar door “huisaanemer” Koen Meijer uit Veendam. Alle werkzaamheden zijn naar verwachting eind 2023 klaar.

3C4A7419.JPG

De Sorghvlietlaan is een drukke weg, die met de komst van het Leer- en Sportpark alleen nog maar drukker is geworden. Een nieuw fietspad en de ovonde moeten het gebied voor weggebruikers een stuk veiliger gaan maken. De beplanting langs de Sorghvlietlaan wordt aangepast en er worden 120 nieuwe bomen geplant. Op de plek van het oude busstation van Arriva wordt een parkeerplaats aangelegd. De brandweer krijgt weer een directe verbinding van de kazerne naar de Sorghvlietlaan.


Fotoalbum: