Sport

Verslag V & Z - week 51



V&Z_Veendam.png

Deze week hadden we een wedstrijd die niet doorging, want Veen Auto’s zegde af en zal hiervoor een boete ontvangen. In de hoofdklasse won koploper H. v/d Veen VOF met 11-1 van JS-Viro en Hoekstra scoorde er vier van de elf. Dijk Administratie speelde met 4-4 gelijk tegen SWO Veendam in een mooie spannende wedstrijd en SWO in de laatste minuut nog de gelijkmaker maakte. Dijk Administratie speelde zonder wissels en een enkele speler kon bijna niet meer lopen van vermoeidheid. Sandra’s Hair studio deed goede zaken voor het kampioenschap door van concurrent FC. Nocha te winnen met 4-1 en de andere twee concurrenten voor het kampioenschap zijn Bert Ritsema Futsal en Roskamp Automaterialen speelde tegen elkaar en daar kwam geen winnaar uit, uitslag 3-3 en waren de beide doelmannen die uitblonken. Sportplein tegen Dofine werd 4-5 en dat was een erg vervelende wedstrijd waar sommige spelers zich niet konden beheersen en de scheidsrechter er niet genoeg tegen optrad en na de wedstrijd een speler van Sportplein de bal nog tegen een tegenstander aanschoot en men toen elkaar in de haren vlogen en dit bleef allemaal zonder dat er gele of rode kaarten vielen, want de scheidsrechter had niets gezien.

In de tweede klasse won By Kielman dat eigenlijk geen spelers genoeg had, maar naar het horen van de hoge boete toch kwam opdagen met zieke en geblesseerde spelers en dan toch nog van Feiken CV winnen met 6-0 is een knappe prestatie. Voetzorg van Maanen heeft een wedstrijd minder gespeeld en heeft een punt minder en er werd deze week gewonnen van Prins Elektrotechniek met 8-2 en Taxi Molijn tegen Next 360 werd 1-8 en door deze zege doet Next 360 ook nog mee voor promotie. Van Essen scoorde er drie. Beste HV – Stukadoorsbedrijf M. Stevens wed 7-10.

In de derde klasse won Van der Laan Verzekeringen het degradatieduel tegen 19 Mei met 6-4.

In de vierde klasse kwamen de drie teams die op dit moment in aanmerking komen voor promotie in actie en won GHV met 8-7  van Avebe dat op dat moment nog koploper was en FC. Flamingo’s dat met 10-5 won van FC. Koopjesdrogisterij nu bovenaan staat, maar ook een wedstrijd meer heeft gespeeld en dus kan het in deze klasse nog weleens erg spannend worden. H.S.J.L.’21 – Drenth Installatie Techniek werd 2-3.

Er zijn nog steeds teams die het makkelijk afzeggen een paar dagen voor dat ze moeten spelen, maar dan kunnen wij geen wedstrijd meer inplannen en zal er een boete volgen van 100 euro. Als het programma op de site staat en er wordt op tijd opgezegd en de competitieleider kan nog een wedstrijd inplannen zijn de kosten 30 euro. Het zou beter zijn dat men de datums dat men niet kan spelen ver voor die tijd doorgeeft, want dan houden we daar rekening mee.
Tevens zijn we nog steeds opzoek naar scheidsrechters en ook willen we graag een damescompetitie opzetten en dan zullen we minimaal 5 teams nodig hebben/ Er zijn inmiddels twee teams die belangstelling hebben, dus meiden en dames zoek in jullie omgeving naar meer speelsters en meld je aan. Als er minder dan vijf teams zijn zullen we deze teams indelen in de vierde klasse. Komende woensdag 28 december is de laatste avond dat we dit jaar spelen en dan beginnen we weer op 11 januari 2023.

Aeilt Hassing
Voorzitter V & Z